реклама

реклама

«Стоматологи Черкащини» – спільнота створена лікарями стоматологами, до яких долучились лікарі загальних спеціальностей та підприємці. Вони обʼєдналися та сфокусували зусилля на автівках для ЗСУ. Громадська організація функціонує за рахунок власних донатів.

IMG_20231209_083054_028

– Попрацювали, здали донати, придбали необхідне, – розповідає про волонтерську діяльність медиків голова громадської організації «Стоматологи Черкащини» Володимир Ахрамчук.

Автомобільний напрямок розподілений на 3 етапи: придбання автомобіля, його ремонт та доставлення. Прийомом запитів від військових, організацією цієї системи та доставленням займається Володимир Соболевський. Збором донатів, закупкою автомобілів, та доставленням до Черкас – Володимир Ахрамчук. Передбойову підготовку автомобіля організовує Сергій Мамайсур.

IMG_20231209_083351

Організація була створена через три тижні після початку повномасштабного вторгнення рф.

– Спочатку кожен допомагав, як міг, пізніше Володимир Соболевський та Сергій Мамайсур запропонували об'єднатися. Оскільки ми – стоматологи, у нас був спільний чат по своїм задачам, кинули клич у цю групу. Так почали об'єднуватися всі стоматологи Черкас, Черкащини та за межами нашої області, – сказав голова громадської організації.

Із перших днів російського вторгнення, оскільки команда складається з медиків, вони формували аптечки, для цього закуповували за кордоном необхідні складові.

IMG_20231209_083110_998

– Потім нам почали надходити запити на автомобілі. Де автомобілі, а де стоматологи? Сумніваючись, ми взялися за перший запит. Після першого разу сказали, що більше не хочемо. Але ситуація складається так, що треба фокусуватися на автомобілях, – поділився волонтер.

На сьогодні ГО «Стоматологи Черкащини» займається виключно автомобілями.

– Особливістю нашої діяльності є те, що самі наші лікарі сідають за кермо та везуть авто військовим. Сергій Мамайсур, Володимир Соболевський, Олександр Каменєв, Олександр Краснокутський, їдемо на передову, і вже там віддаємо ключі, – наголосив Володимир Ахрамчук.

IMG_20231209_083051_071

На отримання допомоги існує черга, але коли звертається медик, то вони відразу вкладаються в автівку для евакуації поранених.

– Рік тому, коли ми віддали машинку хлопцям, поверталися додому. Придумали 31 грудня заїжджати з подарунками на блокпости, туди, де збирається багато військових, і всіх їх вітати. Для цього нарядили Миколайчика, виїхали тоді на чотирьох авто, щоб заодно передати їх. Доїжджаємо до Чугуєва… Одне авто нас підводить, далі воно їхати не може. А цей бус був завантажений повністю: мандаринами, подарунками, ковбасами, усім-усім. Дещо перегрузили, а дещо, дякуючи військовій поліції, почали роздавати на блокпосту в Чугуєві. Поліція зупиняла машини, а ми їх вітали. У деяких бійців були навіть сльози на очах, бо про них не забули. О 23:15 повернулися в Черкаси, ще встигли зустріти Новий рік, – розповів про поїздку, яка запам'яталася і волонтерам і захисникам, Сергій Мамайсур.

IMG_20231209_083121_968

За словами Володимира Ахрамчука, вони кожного разу передають автомобілі з багажниками турботи, туди кладуть смаколики від «Черкаських лисиць», малюнки дітей. Так бійці сповна відчувають нашу підтримку.

Facebook ГО «Стоматологи Черкащини»:

https://www.facebook.com/stomatologyche

Instagram ГО «Стоматологи Черкащини»:

https://instagram.com/stomatologyche?igshid=MmVlMjlkMTBhMg==

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
-5 #2 Черкаський стоматолог 11.12.2023 13:55
Не подобається? Не хочете платити? То переходьте на "стоматологію з самообслуговува нням".
Всим успіху та гарного настрою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Андрей 11.12.2023 11:33
Показуха! Объединились как а просто подняв ценны на свои услуги и за счёт посетителей и авто покупают а говорят что из своего кармана
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100