реклама

реклама

У Черкасах рідні полонених «азовців» вийшли на Соборну площу, щоб долучитися до Всеукраїнської акції «Не мовчи! Полон вбиває!». Понад сотня людей тримали плакати з надписами «Поверніть героїв додому», «Боріться за них так, як вони боролись за нас», «Другий рік полону – другий рік болю».

IMG_20231210_123307

До присутніх звернулася одна з організаторів заходу, сестра заступника командиру полку «Азов» з застосування артилерії Тетяна Лісова:

– Я – живий свідок того, що полон вбиває, бо саме мого брата, з його побратимами, вбили під час теракту в Оленівці. Нас декілька таких родин у Черкасах, яких торкнулося це горе. Сьогодні я на цій акції через те, що розумію, наскільки знаходиться в небезпеці кожен полонений, і як важливо нам усім нагадувати них. А ще я тут, бо чітко розумію, кому повинна бути вдячна за те, що в Черкасах наразі безпечно. Мене захистили. Я не була катована, вбита, як деякі мешканці Маріуполя, Бучі. Тому сьогодні повинна боротися за кожного, хто сьогодні знаходиться в полоні, хто дійсно потребує нашої підтримки й допомоги.

Боєць третьої окремої штурмової бригади, колишній боєць полку «Азов», Андрій прийшов на акцію, бо має бажання, щоб усі побратими скоріше повернулися додому.

photo_2023-12-10_12-05-26 (2)

– Треба, щоб суспільство нарешті прокинулося, усім потрібно максимально активізуватися. Військові зайняті справою, активісти теж, а велика частина цивільного населення забула, що в країні війна, – наголосив захисник.

Зараз у Андрія в полоні знаходиться брат, остання інформація про якого надходила півроку тому.

На заході був присутній міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. За його словами, людина, яка загинула від підступного ворога в Оленівці, є символом сьогоднішнього мирного неба в місті Черкаси. Зараз таких наших хлопців черкащан у полоні – сотні.

photo_2023-12-10_12-05-27

Насамкінець, учасники акції хором заспівали гімн України. Вони, вздовж дороги, утворили живий ланцюг із піднятими вгору плакатами.

У неділю, 10 грудня о 12:00, в 11 містах України одночасно пройшла акція «Не мовчи! Полон вбиває». Це нагадування про українських бійців, зокрема захисників Маріуполя, які понад 1,5 року утримуються агресором у полоні.

photo_2023-12-10_12-14-13


Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Коли вже тіко заткнуться 10.12.2023 22:33
ті кілька сотень людей? - ділились один з одним думками черкаські хазяї наріду, виглядаючи з вікон своїх кабінетів, розташованих навколо пікету. Тут наші онуки можуть без барахла залишитись, якщо ми про їхніх близьких ще думати почнемо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100