реклама

реклама

Рідні захисників країни, їхні побратими та небайдужі мешканці міста долучилися до акції «Не мовчи! Полон вбиває!» на підтримку українських військових, які перебувають у полоні рф.

IMG_20240407_120613

Рідні військовополонених підготували перфоманс, а представники громадської організації «Центурія» долучилися до його проведення. Так хотіли привернення уваги суспільства до проблеми відсутності єдності.

– У перфомансі брали участь троє хлопців та троє дівчат. Хлопці символізували захисників, які перебувають в полоні, дівчата – представників суспільства. Перша частина суспільства не чує крик рідних захисників. Друга частина не хоче бачити новини, бо ці новини травмують, не хоче бачити родини, які чекають, полонених, та у якому вони стані, які їм виносять вироки. Третя частина не поширює тему полонених, живе своїм життям, вирішила, що її це не стосується, – розповіла співорганізаторка заходу, сестра захисника, який загинув у полоні в Оленівці Тетяна Лісова.

IMG_20240407_122417

Вона переконана, якщо українці кричатимуть про своїх захисників, реакції світу теж не доведеться чекати.

– Люди гинуть у полоні. Ці акції необхідні, щоб тримати в інформаційному просторі тему полонених і злочинів проти військових. Привертати увагу: спочатку – в Україні. Світ підтягнеться! – сказала Тетяна Лісова.

Представник громадської організації «Центурія» Максим Магас закликав усіх долучатися до акцій на підтримку військовополонених, не забувати про їхні родини.

IMG_20240407_123907

– Полон – це пекло. Військові закінчуються, ми маємо їх підтримувати. Також підтримувати родини військовополонених, виходити на всі акції... а не так, що одні виходять, інші сидять вдома, гуляють по клубах, відпочивають. Ми повинні бути як один механізм, – сказав Максим Магас.

Учасники акції стояли уздовж дороги з плакатами «Байдужість вбиває», «Досі в полоні», а автівки, які проїжджали повз, сигналили. Так водії виражали свою солідарність.

IMG_20240407_162758

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100