реклама

реклама

У листопаді-грудні 2023 року завідувачкою відділу моніторингу та реагування на небезпеки Черкаського обласного ЦКПХ Аліною Голоюх і завідувачем лабораторії радіологічних досліджень та інших фізичних факторів відділу лабораторних досліджень Центру Леонідом Мукомелом були проведені навчання щодо практичного відпрацювання організації та здійснення індивідуального дозиметричного контролю.

Навчання проводилися для медичних працівників семи закладів охорони здоров’я області, які уклали з Національною службою здоров’я України договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях». Загалом, у навчаннях взяли участь близько 300 медичних працівників.

411304526_326150793561838_5361784119521780871_n

Учасниками завершальної зустрічі стали працівники КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» та КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги Черкаської міської ради».

Під час заходів обговорено питання організації у закладах індивідуального дозиметричного контролю медичного персоналу, який у межах своєї практичної діяльності може зазнавати негативного впливу іонізуючого опромінення, дії в умовах радіаційної аварії та радіаційних уражень, інші актуальні питання у сфері радіаційної безпеки. Надано відповідні рекомендації з організації індивідуального дозиметричного контролю в кожному закладі.

У ході практичних занять опрацьовано порядок використання засобів індивідуального дозиметричного контролю, ведення обліку документації ІДК.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100