реклама

реклама

271896025_108152128428987_8372741861555376820_n Про здоровий спосіб життя, про те, як можна тверезо, весело і непереїдаючи зустріти Різдво Христове і Новий рік, як правильно підготуватися до вживання страв на Святвечір, Різдво і Новий рік, як правильно постити, про те чому вживати алкоголь в Україні - модно і кому це вигідно, хто труїть українців, чому після свят найбільша смертність в України. Про ці та інші питання розповів гість програми «Актуально з Волошиним», експерт, собріолог, лектор з уроків тверезості та здоров'я Юрій Оробець.

Він зауважив, що проаналізував ситуацію з смертністю і помітив, найбільше вмирає в січні. Адже в українців таки є в традиції гарно святкувати всі зимові свята. А свято і застілля поєднується з пляшкою.

– Алкоголь це токсична речовина наркотичного характеру. Вона спершу збуджує нервову систему, а тоді паралізує. І алкоголізм це психологічне страждання. Там йде звичка, запрограмованість, мати потребу. І розслаблення там немає. Нервова система ще більше напружується. І рано чи пізно не лише алкоголь, а й інший наркотик, призводить до депресії. Якщо взяти сто років тому, то доза була в 4 рази менша. Американські вчені дослідили, що звичка пити скорочує життя на 23 роки. Так само скорочує життя звичка курити, лихословити, вживати цукор. Будь-яка залежність дає задоволення, але забирає енергію, сили… – розповів Юрій Оробець.

Він стверджує, що на Січі не труїлися алкоголем. І насправді алкоголь завезли з Європи.

– Ми труїмося алкоголем через великі гроші, бо всі – виробники і продавці – на цьому заробляють, також політику (п’яними легше керувати, ще колись приймали закони, що спирт це харчовий продукт, проте це наркотична отрута і тому безпечна доза там складає нуль)... - каже фахівець.

Деталі у відео

реклама

Коментарі  

 
-4 #2 Черномирдін 25.12.2023 20:49
"Вино нам нужно для здоровья. А здоровье нам нужно, чтобы пить водку".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #1 О. Робець 25.12.2023 15:40
Переходьте на медичний канабіс, це вам не галімий алкоголь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100