реклама

реклама

12-річна Аня Білявська із Водяницької громади, що на Звенигородщині, вже довгий час волонтерить, допомагаючи керівниці громадського простору «Макітра», що в селі Чижівці, Віті Очеретяній та місцевим жінкам шити необхідне для потреб військових, пише viche.ck.ua

Дорослі в просторі організували мініцех, вирує робота із пошиття футболок, термобілизни, рукавиць, балаклав тощо.

411682432_376891471404368_8082340563744334971_n

Аня разом з друзями почала відвідувати «Макітру» ще до повномасштабної війни. Тут для них проводили цікаві заходи і майстер-класи. Нині ж дівчинка ходить вже більше не для розваги, а щоб бути корисною та чомусь навчитись. Під час навчального року – по суботах, на канікулах – щодня.

І вже є результат: може шити сумки, футболки, толстовки, в’язати. Шила спеціальні адаптивні подушки для ЗСУ. А ще навчилась виготовляти мотанки-обереги, іграшки.

Разом з іншими дітьми брала участь у написанні листів нашим захисникам, малювала для них малюнки.

Що спонукає дівчинку? «Хочу допомогти воїнам, а ще цікаво чогось навчитися», – каже. В майбутньому хоче стати дизайнером одягу.

У вільний час – в’яже, малює, любить читати, захоплюється українською та зарубіжною літературою.

«Аня має основну рису характеру – це наполегливість, вона допомогає їй зберігати зацікавленість і йди до мети. В неї є хист до творчості, вона самостійно вміє навчатись чомусь новому, цікавому. В просторі вона моя перша помічниця», – каже наставниця дівчинки Віта Очеретяна.

Хвалять її також інші земляки.

«Ця дівчинка – просто знахідка для громади! Розумниця і молодчинка! В такому віці уже майстриня на всі руки», – захоплюється Ольга Солодаренко та бажає маленькій волонтерці успіхів у всьому і виконання заповітних мрій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100