реклама

реклама

Засідання комітету при виконавчому комітеті Черкаської міської ради з питань забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури відбулося у Черкасах. Представники громадських організацій, структурних підрозділів міської ради та громадські активісти обговорили нагальні питання щодо доступності та безбар’єрності у м.Черкаси.

DSC08894_1

«Нам потрібно напрацювати стратегію доступності міста Черкаси. Це стосується усіх сфер життєдіяльності міста. Необхідно, щоб кожна галузь подала проблемні питання, на які місту потрібно звернути увагу, і ми маємо знайти шляхи, щоб ці проблеми усунути», - зазначила заступниця міського голови, кураторка соціальної галузі Марина Гаркава.

Серед іншого, присутнім презентували доступність закладів надання соціальних послуг до потреб маломобільних груп населення. Згідно з проведеним аналізом, такі заклади, як, наприклад, Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси, Черкаський міський центр соціальних служб тощо, мають часткову доступність. Ці будівлі були зведені ще в радянські часи, нині ж міська влада робить усе можливе, щоб зробити їх більш зручними для таких верств населення.

Також під час засідання було вирішено здійснити моніторинг доступності комунальних підприємств, установ та організацій із залученням представників громадськості. Це потрібно для того, аби згодом напрацювати кроки для покращення доступності.

Серед проблемних питань, які були озвучені під час засідання комітету, - необхідність облаштування спеціалізованих паркувальних місць на майданчиках у центрі міста, про доступність та безбар’єрність перехресть. Присутні представники структурних підрозділів запевнили, що пропозиції представників громадськості будуть враховані і за можливості реалізовані.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Альона 10.01.2024 16:32
Які паркомісця?Місцеві владі необхідно зробити пандуси скрізь, кнопку виклику, на інвалідних візках громадян приймати першочергово і з повагою, налагодити цифровізовану систему, нікого нікуди не футболити, оформляти документи з першого разу, надавати якісні соціальні послуги, відноситися до громадян з розумінням, повагою, більшість громадян захищали та захищають нашу країну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Актуальне питання 10.01.2024 14:40
Серед івалідів у владних структурах вже конкурс. До 7-и інвалідів на одне крісло претендує. А пандусів а ні в обкомі, а ні в міськомі партії жодного. Є перша жертва. Такий собі, не крупний, секретар офісу, замовив на аліекспресі гламурний скляний протез, піднімаючись до входу, підслизнувся та й впав на сходах, розкарякою. І протез розбив, плюс - мало культю не відрізав битим склом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100