реклама

реклама

- Діти переживають війну і вимушене переселення інакше, ніж дорослі. Зазвичай, усі негативні стани діти беруть не стільки зовні, скільки від батьків, копіюючи поведінку найближчого оточення. Найчастіше, діти страждають, коли родина дуже тривожна і вони кожного дня спостерігають неприхований страх і знервованість батьків. Якщо батьки переживають про безпеку, але поводяться спокійно, у дитини не з’являється стрес, страх і тривога, - констатує Олена Куліш, психолог проекту Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування. Він початку війни ЛГЦЕР надає гуманітарну та психологічну допомогу ВПО, що нині мешкають на Черкащині та Полтавщині. Крім груп психологічної допомоги для дітей і дорослих, нині створено можливість індивідуальних психологічних консультацій для дітей із родин переселенців.

фото

- Серед проблем, які можуть переживати маленькі переселенці -  втрата рідного середовища та необхідність адаптації у новому, коли у дитини може виникати замкнутість і відсторонення, - розповідає Олена Куліш. – Внутрішній спокій дитини дітей формує і загальний настрій суспільства, тому батьки звертаються з приводу агресії, неслухняності – і це не завжди проблемою є входження дітей у підлітковий вік.

За словами пані Олени, переселенці активно звертаються за консультаціями і психологічною допомогою для своїх дітей. Зазвичай, для цього необхідно до 5 консультацій. Звертаються і з більш традиційними проблемами – наприклад, відставання у розвитку, депресія, хронічна втома, психосоматичні розлади… Серед позитивних аспектів психологічних консультацій, крім допомоги самій дитині, пані Олена відзначає зростання чуйності, розуміння та уважності батьків до своїх дітей.

За безкоштовною психологічною допомогою для своєї дитини сьогодні може звернутися кожна родина вимушених переселенців, звернувшись за телефоном  0936176534.

***

Діяльність Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу “ACT- alliance”(Женева).

Проект реалізують ГО "Ліга соціально відповідальних жінок" та ГО "Академія стратегічних досліджень».

Угорська Екуменічна Служба Допомоги, має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій - ДОПОМОГА ЛЮДЯМ - мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100