реклама

реклама

Про реалізацію спільних соціальних проєктів йшлося на зустрічі представників Житомирського благодійного фонду "Карітас-Спес" із заступницею черкаського міського голови Мариною Гаркавою, яка курує соціальну галузь.

420534248_762400795917753_6432326573445622734_n

Зокрема, обговорили можливу співпрацю в рамках благодійних ініціатив для допомоги внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим верствам населення Черкас.

"Нині соціальні проєкти є гостро необхідними i важливими для нашої громади й України загалом. Міська влада реалізує державну політику і в міру повноважень впроваджує міські соціальні програми. Тому ми зацікавлені у розширенні співпраці з усіма партнерами, якi бачать свою місію в служінні й допомозі людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах", – зазначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Директор Фонду, отець Віталій Умінський розповів, що фонд з 2012 року плідно працює при Київсько-Житомирській дієцезії (парафії) римо-католицької церкви. За цей час їхня допомога поширилася на 4 сусідні області. Вони опікуються багатодітними родинами, дітьми, за підтримки міської територіальної громади і доброчинців допомагають безкоштовно харчувати внутрішньо переміщених осіб, розподіляють допомогу продуктовими та гігієнічними наборами тощо. З листопада 2023 року осередок фонду діє в місті Черкаси.

"Ми хочемо послужити добрими справами для людей. Знаючи, що Черкаси реалізують багато соціальних проєктів, пропонуємо вивчити наш позитивний досвід і проєкти, які можна спільно розвивати і втілювати", – сказав отець Віталій Умінський.

Про це повідомляє департамент соцполітики ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100