реклама

реклама

Директор комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Борис Марченко, директор обласного центру зайнятості Олександр Джур, керівниця Черкаської філії обласної служби зайнятості Оксана Щербак провели зустріч та обговорили ситуацію на ринку праці. Водночас йшлось і про можливості служби для роботодавців.

Як розповів Борис Марченко, з 2017-ого року на підприємстві діє власна школа з підготовки водіїв тролейбусу для людей віком від 21 року. Навчання триває впродовж трьох місяців. Для учнів, які приходять за направленням від центру зайнятості, безоплатне. Від часу заснування школа випустила 46 фахівців, яким присвоїли категорію «водій тролейбуса 3 класу».

420042999_878933707356853_2005024491206815228_n

– Кожного дня в нас на лінію виходить близько 50 тролейбусів. Зараз у нас працює 103 водії, близько 15 з них – старші за 65 років, все ж потреба у таких фахівцях у нас є завжди, – говорить Борис Андрійович. – У такий складний для країни час наше підприємство має потужності для того, щоб забезпечити людей роботою.

Олександр Джур зі свого боку розповів про можливості служби зайнятості для підприємств і працівників, які хочуть підвищити свій рівень.

Відтак фахівці, які вже працюють на підприємстві, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації. Оплату за навчання в такому випадку здійснює Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Максимальна вартість ваучера сягає 30 280 гривень. Цю можливістю надають для фахівців віком від 45 років зі стажем роботи, щонайменше, 15 років. Ваучер доступний тільки для людей із професійно-технічною або вищою освітою, які мають постійну роботу й не перебувають на обліку як безробітні.

Ще один напрямок – це компенсація витрат на оплату праці за працевлаштованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб.

Водночас служба зайнятості компенсує роботодавцям витрати за облаштування робочих місць працевлаштованих громадян з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба КП «Черкасиелектротранс».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Андрей 18.01.2024 08:57
Меня попадает кто туда идёт работать на троллейбус во
1 выучится куча бумаг
2 потом привязанный к рабочему месту а именно постоянно за рулём ещё и с рогами гемор отвечай за все и отдохнуть времени нет как бы не хотел но нереально ничего не делать. И самое главное зарплата мизер что у них в головах за такие копейки здоровье гроблят свое без отдыха работа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100