реклама

реклама

У межах програми єРобота мікрогранти на розвиток власної справи надали 307 черкащанам загальною сумою понад 73 мільйони гривень. 62 мільйони вже профінансовано, в результаті створено понад 220 робочих місць.

Кого підтримає держава розповіла начальниця відділу організації профорієнтації Черкаського обласного центру зайнятості Алла Баранцова.

Фото: Прочерк

Фото: Прочерк


– Одним із завдань грантових програм є створення робочих місць, підтримка малого та середнього бізнесу. Мікрогрант надається на суму від 50 до 250 тисяч гривень, гранти для ветеранів та одного із членів їхніх родин – від 250 до мільйона гривень, – пояснила Алла Баранцова.

Начальниця відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості назвала умови для отримання гранту: створення робочих місць, сплата податків, робота бізнес-проекту не менше ніж 3 роки.

– Для держави на сьогодні важливо, щоб працювала економіка, сплачувалися податки. Програми є дуже ефективним. За отримані кошти можна розпочати свій невеличкий бізнес: перукарську майстерню, послуги манікюру, швейне виробництво – купити 2-3 швейні машинки, створити стартап. На сьогодні, якщо пройти по Черкасах, майже кожна крафтова пекарня – це грантоотримувачі, – наголосила Алла Баранцова.

Щоб податися на грантову програму необхідно:

  • Заповнити заяву на порталі «Дія»
  • Додати до заяви складений бізнес-план
  • Пройти співбесіду на регіональному рівні в онлайн-форматі
  • Отримати рішення Державного центру зайнятості та відкрити рахунок в Ощадбанку
  • Впроваджувати свою діяльність

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 За 250 тис грн. 28.03.2024 18:13
на теперішній час можно відкрити тільки власну справу по продажу крафтових черкаських витрішок. Та й то, макроподатками та мегапоборами задушать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100