реклама

реклама

Упродовж реалізації державної програми “єРобота” у 2023 році 550 жителів Черкащини подали заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу.

віжуал

За результатами їх розгляду Ощадбанком та Державною службою зайнятості, 190 подавачів отримали позитивні рішення і зможуть реалізувати свій бізнес-проєкт за державні кошти.

Середній розмір гранту – понад 235 тис.грн. Загальна сума коштів, які надійдуть на рахунки підприємців – майже 45 млн. грн. Отримувачі грантів запланували створити більше 400 нових робочих місця.

Найпопулярніші напрями діяльності відповідно до бізнес-планів:

  • 37% заявників планують займатися оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспорту;
  • 13% - реалізовуватимуть бізнесові плани у галузі тимчасового розміщування й організації харчування
  • 16% розвиватимуть підприємницьку діяльність у переробній промисловості

Серед отримувачів грантів: 55% жінок та 45% чоловіків.

Нагадаємо, за грантовою програмою “Власна справа” проєкту єРобота можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Також у 2023 році подано 18 заявок щодо отримання гранту на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, людям з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей. У результаті розгляду 6 із них отримали гранти та, відповідно, фінансову підтримку власних бізнес-проектів.

Подати заяву можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW. Програма продовжує дію і в 2024 році. Триває прийом заявок.

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: https://is.gd/Pyn5bl.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: (044) 244-94-33 та 093-249-69-50 щовівторка та щочетверга з 11.00 до 12.00 на платформі Zoom  (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в Телеграм-каналі: https://t.me/Pidtrymka_DCZ_Cherkasy

Черкаський обласний центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100