реклама

реклама

Про оцифрування архівних документів і співпрацю з міжнародними організаціями говорила Тетяна Клименко, директорка державного архіву Черкаської області на сьогоднішній прес-конференції.

– Архіви є складовою національної безпеки. Це національний інформаційний ресурс. Тому їх треба зберігати. Задля цього перед нами постало завдання цифровізації архівних документів, щоб зберегти архівні документи. Виклик воєнної агресії вимагає від архівістів швидкого адаптування! Відсутність підготовки до надзвичайної ситуації призвела до серйозних втрат архівних ресурсів особливо на окупованих територіях. Через атаки з повітря евакуація архівів була визнана небезпечною. Тому частину документів з окупованих територій вивозили, а частину лишали на місцях. Тому і приймали рішення оцифрувати документи і зберегти на якихось порталів. Тому у нас були визначені заходи з оцифрування, – зазначила Тетяна Клименко. – У першу чергу оцифровували матеріали генеалогічного характеру.

41

До слова, було залучено високотехнологічне обладнання, на конкурсі відібрали операторів. І почалася робота.

– До перших переліків також втрапили документи до 1917 року. До другого переліку втрапили документи пізніших періодів. На сьогодні у нас оцифровано з понад 1 млн 200 тисяч справ всього оцифровано менше 0,1% від всіх справ. Тому робота розпочата дуже планова і вчасна, - запевнила спікер.

Оцифровано поки 3,5 тис справ у співпраці з однією з благодійних організацій. За співпраці з іншою організацією оцифровано близько півтисячі справ.

Пересічні громадяни зможуть працювати з архівними документами згодом онлайн

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Яка 19.01.2024 00:27
титанічна справа,за державний кошт.Грамотою,відміт ьте її.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100