реклама

реклама

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко взяв участь у роботі круглого столу «Консолідація зусиль університетів задля розвитку інтернаціоналізації».

Захід відбувся на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, про що інформує сайт закладу.

419285235_2801579996661184_5803100963066087369_n

У роботі круглого столу взяли участь ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, віцепрезидентка Європейського університету Віадріна (Німеччина) Даґмара Яєсняк-Кваст, співголова Консорціуму Варшавського університету та українських університетів Ян Маліцький, директор Центру польських та українських студій при Європейському університеті Віадріна (Німеччина) Андрій Портнов. Були також ректори і проректори низки українських університетів — Херсонського державного, Київського національного імені Тараса Шевченка, Харківського національного імені В.Н. Каразіна, Маріупольського державного та Запорізького національного.

Розпочався круглий стіл з обговорення пропозицій щодо розвитку співпраці українських університетів з Європейським університетом Віадріна, зокрема, з Центром польських та українських студій при ньому.

«Президент Європейського університету Віадріна у Фракфурті-на-Одері Едуард Мюле передає вітання учасникам круглого столу! Чудово, що у такий нелегкий, зокрема, воєнний час для України, ми можемо організувати таку співпрацю та зібратися сьогодні разом. Наше завдання — вислухати пропозиції сторін та зрозуміти те, чим можемо ми допомогти у даній співпраці з нашими українськими колегами. Наш університет підтримує українських студентів та дає можливість ще більше розвиватися у програмах мобільності, проходити різні курси та долучатися до обмінів. Сподіваюся, що надалі ми отримаємо погодження на подальше фінансування спільних проєктів не тільки для студентів, а й для ваших науковців. Вважаю, що спільними зусиллями ми досягнемо успіху!», — зазначила Даґмара Яєсняк-Кваст.

У межах зустрічі ректорів відбувся візит до Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Республіка Польща (с. Микуличин, Івано-Франківська обл.) та обговорення перспектив проєктної співпраці в контексті організації академічної мобільності учасників освітнього процесу.

— Учасників  круглого столу об’єднують зусилля  щодо впровадження і реалізації  різноманітних міжнародних проєктів за участі українських, німецьких та польських університетів. Зокрема, цікавими й актуальними були думки щодо перспектив спільних проєктів наших університетів віцепрезидентки Європейського університету Віадріна (Німеччина) Даґмари Яєсняк-Кваст, співголови Консорціуму Варшавського університету та українських університетів Яна Маліцького. Перспективною для нас темою є дослідження історії України у європейському, а не імперському контексті. Науковці Черкаського національного університету наразі проводять такі дослідження.

Дискусію щодо перспектив проєктної співпраці в контексті організації академічної мобільності учасників освітнього процесу продовжили у Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України та Республіки Польща у Микуличині. Адже у воєнний час мобільність студентів, семестрові обміни, програми подвійних дипломів, конференції, студії — це можливість для української молоді бути інтегрованою в європейський освітній процес.

Дякую ректору Прикарпатського національного університету Ігорю Цепенді за запрошення, українським колегам — за обмін досвідом і актуальні плани щодо подальшої співпраці. Сподіваюся, що започатковані проєкти будуть реалізовані.

Про це інформує сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Консолідація 20.01.2024 17:25
Консолідація зусиль заради викачки мізків з України. До біса така мобільність. В Україну з Європи студенти вчитися не приїдуть, а наші виїдуть і там залишаться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100