реклама

реклама

У рамках Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року українські аеропорти, включаючи регіональні, будуть повністю модернізовані. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр-Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, йдеться на сайті Міністерства інфраструктури.

– За два роки ми завершимо аеродромні комплекси в усіх містах-мільйонниках України: у Києві, Харкові, Донецьку вже в рамках підготовки до Євро-2012 вони були збудовані, – сказав Борис Колесніков.

Презентуючи Державну цільову програму Борис Колесніков коротко проінформував про основні напрямки розвитку аеропортів на наступні роки.

– Наступного року ми починаємо роботи в Одесі та Дніпропетровську. Щодо Луганська, то тут стоїть завдання модернізації перону та злітно-посадкової смуги. Зараз ми починаємо проектування, після цього – реконструкцію, – повідомив Віце-прем’єр-міністр України.

Найбільш цікавим аеропортом для інвесторів, на думку Бориса Колеснікова, є аеропорт Севастополя (Бельбек).

– До території західного Криму сюди набагато зручніше буде дістатися порівняно, наприклад, з аеропортом Сімферополя, – сказав Борис Колесніков. А от аеропорт у Сімферополі потенційно може стати другим аеропортом в Україні та конкурувати з Донецьком, незважаючи на свою сезонність.

– Тут потрібно збудувати нову злітно-посадкову смугу та новий перонний комплекс, – розповів Віце-прем’єр.

У «Жулянах» у найближчих планах – модернізація перону. Щодо Запоріжжя, то тут, на переконання Бориса Колеснікова, стан злітно-посадкової смуги просто жахливий: вона потребує негайної модернізації. Так само повна модернізація необхідна аеропортам Кривого Рогу, Чернівців та Івано-Франківська.

Великі перспективи як до вантажного аеропорту мають Черкаси.

– Ми ставимо глобальні завдання до 2023 року, проте ці терміни щодо окремих аеропортів можуть бути скорочені вже до 2014-2015 року, – сказав Борис Колесніков.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100