реклама

реклама

На Черкащині масштабується проект фізичного виховання школярів «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Уже понад 2100 команд від області подали заявки на участь, їхня кількість продовжує зростати.

Змагання мають на меті гуртування молоді навколо спорту, командної гри та лідерських якостей. Вони також слугуватимуть психоемоційним розвантаженням під час війни.

Як реалізується проект в області повідомили під час брифінгу амбасадори Богдан Кулинич та Роман Данилюк.

Без назви

За словами амбасадорів, найпопулярнішими серед наших спортсменів лишаються волейбол, баскетбол, футзал. Рідше обирають спортивне орієнтування та черліденг.

– Зараз наші команди проводять тренування, днями я відвідав декілька з них.

Зовсім скоро ми плануємо, разом з головою ОВА, поєднати тренування наших дітей з професійними командами Черкас: волейбольною командою МСК «Дніпро», командою «Черкасиобленерго», баскетбольним клубом «Черкаські Мавпи – Дніпро», – сказав Богдан Кулинич.

Він додав, що в деяких школах тергромад завершується перший етап змагань:

– Зокрема, у 8 громадах Уманського та 5 громадах Золотоніського районів перший етап вже завершився, переможців визначено. Наступний етап змагань у них відбудеться на рівні громад. У решті шкіл перший етап триває.

На першому (шкільному) етапі від Черкаської гімназії №9 зареєструвалися 12 футзальних команд – це хороший результат.

Також в області відкрито голосування за спортивний талісман. Про це розповів Роман Данилюк.

– Треба обрати один із двох талісманів. Чайка – легка, спритна, кмітлива, витривала. Чайки живуть і полюють зграями, що може символізувати командний дух, єдність. Або вовк – уособлення спритності, розуму, невтомності.

Реєстрація учнівських команд триває. Усі охочі можуть подати заявки на участь у проекті «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» до 1 лютого.

Проголосувати за талісман ТУТ

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Marte 25.01.2024 16:24
З таким примусом збирались *бажаючі*,що аж відвертає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100