реклама

реклама

У Лисянку, на батьківщину відомого в Україні волонтера Олега Ганжі, який нещодавно помер від серцевої хвороби, з’їхалися його численні друзі, волонтери, військовослужбовці , щоб згадати, яким він був: художник і справжній воїн, за словами друзів, з позивним «Мураха», який чи не щотижня на передову добирався якщо не автомобілем, то потягом, завантажуючи купе подарунками для наших захисників, пишуть «Вісті Черкащини».

32335-e1706777157924-1024x576

«Маршрути Олега Ганжі в зону бойових дій та масштаби їхньої допомоги ЗСУ можна хіба що встановити по грамотах і подяках, що надійшли від бійців та командування 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого, 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила, 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців, 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 17-ї окремої танкової бригади, від «Азову», Головного управління розвідки Міноборони, Сил логістики ЗСУ та інших підрозділів, професійність і мужність яких визначають хід цієї війни.

Ще наприкінці 2014 року Олег, який вже чимало поїздив по підрозділах на Донбасі, з метою підняття бойового духу бійців вирішив розробляти прапори окремих військових частин. Один з перших стягів з оригінальною символікою він виготовив для батальйону «Черкаси». Згодом з’явилися хоругва-оберіг із зображенням Матері Божої у центрі, різноманітні вимпели, десятки фірмових футболок з патріотичною символікою та символікою бойових бригад. У творчому доробку Олега було понад сто стягів різних підрозділів, які називають мотиваційними бойовими прапорами» – поділився спогадами про свого друга голова Київського Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун.

Після Перемоги, коли журналісти, історики, учасники бойових дій писатимуть історію цієї московсько-української війни, об’єктом досліджень стануть і мотиваційні прапори Олега Ганжі як символи мужності й стійкості українського народу, його величезної жертовності в ім’я Перемоги. А в Лисянці, звучали думки, ця людина має бути гідно пошанована. Приміром, вулицю, де мешкають його батьки, можна перейменувати на честь сина- справжнього патріота України.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Лисянка 02.02.2024 11:39
Ось людина, яка не зганьбила нашу Лисянку, світлая їй пам'ять.
Не те що деякі "мери"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100