На сесії Черкаської міської ради між громадськими активістами, депутатами й чиновниками виникла суперечка через високу ціну на закупівлю медичного обладнання, пише «Про все».

photo_2024-02-01_12-04-49-1-1024x577

За інформацією журналіста Артура Чемириса, для черкаської поліклініки закупили обладнання для реабілітації за 6 мільйонів гривень, хоча є такі ж обладнання за значно нижчою ціною.

Фото Артура Чемириса


— Мені соромно за вас. Тому що, те, що зараз тут відбувається — ганьба. Ви голосуєте за фонд міського голови, щоб він таким чином підкуповував виборів. Ви на 30 млн грн купуєте медичне обладнання. Але є два однакові прилади, які коштують по-різному: одне — 6 млн грн, а інше — 400 тисяч. Ви купуєте те, яке коштує 6 мільйонів, — зазначила активістка Валерія Цимбал.

Директор департаменту охорони здоров'я ЧМР Всеволод Кульчиковський зазначив, що різниця в цьому обладнанні не лише в ціні, а й у функціоналі.

— Це обладнання не однакове. Воно відрізняється функціоналом. Процедура по закупівлі проведена ще минулого року. Ніяких заперечень до цього часу не поступало. Необхідність облаштування цього обладнання в медзакладі, який надає реабілітаційну допомогу, прописана в умовах НСЗУ. Різниця в тому, що одне обладнання ефективне, інше — ні, — додав Кульчиковський.

Проте депутат Віктор Євпак зазначив, що характеристики дорогого обладнання й дешевшого — схожі.

У ході дискусії дійшло до того, що депутат Роман Діскант попросив дати доручення міському голові розглянути питання щодо звільнення з посади директора департаменту охорони здоров'я Всеволода Кульчиковського. Підтримали таку пропозицію лише 18 депутатів.

Водночас депутат Араік Мкртчян запропонував провести службове розслідування стосовно особи, яка проводила тендер із закупівлі обладнання.

В результаті депутати проголосували за перенаправлення коштів із закупівлі медичного обладнання до резервного фонду.

реклама

Коментарі  

 
+4 #8 Рекс 01.02.2024 18:56
..............в ролі голубого ворішкі. Позорняк повний, де б купити їм апарат для реабілітації їхньої совісті ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Роздуми 01.02.2024 17:31
Вочевидь, поліклініку готують до "реорганізації" як дитячу лікарню.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #6 Битва титанів 01.02.2024 16:28
Цитую Не смішіть людей:
Пан Кульчиковський НІЧОГО не вирішує. Без кудкудактіна і мушіяки він і піпетки не купить :eek:

Раніше медицину керувала батьківщина, діскант особисто розписував кому скільки. Зараз додалася євросолідарніст ь і майбах. Ділягам стало тісно...найшли Кульчиковського - цапа-відбувайла :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 Не смішіть людей 01.02.2024 15:53
Пан Кульчиковський НІЧОГО не вирішує. Без кудкудактіна і мушіяки він і піпетки не купить :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Перша лікарня 01.02.2024 14:42
Не трож....пасть порву :P :roll: :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Горізонт за обрієм 01.02.2024 14:37
Закупівля медобладнання - тема табу для депутатів і мера. Занадто жирний шматок, без якого не обійдуться тронц, мушіяка, кудактін. Бондарян всіх прикриває, але треба віддати належне правоохоронцям - кількість кримінальних справ зашкалює. Хто кого??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Микола 01.02.2024 14:24
Любов Майборода, працівник управління охоро⁸ни здоров'я на всіх сіях волала про зловживання при закупівлі медичного обладнання. За що її Бондаренко виключив з фракції
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 Що це таке 01.02.2024 14:18
Почався двіж... всім відомо, що однопартієць дісканта волошин не вилазить з горздрава і пасе закупівлюмедичн ого обладнання :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100