реклама

реклама

У Черкасах на базі освітньо-культурного Гончаренко центру запускають безкоштовну майстерню 3D-друку. Тут навчатимуть роботи з 3D-принтерами та друкуватимуть необхідні для війська вироби: скиди, стартові платформи для дронів, конектори тощо. Це спільний проєкт освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, компанії ARTLINE та волонтерського руху ДрукАрмія.

За словами організаторів, проєкт запускають ще в 9 містах України. У такий спосіб вони прагнуть популяризувати 3D-друк серед українців та залучити їх до волонтерської діяльності. Адже кожен власник принтера навіть у домашніх умовах може наближати перемогу.

«Технології 3D-друку мають великий потенціал змінити ряд галузей, і ми хочемо сприяти формуванню кваліфікованих спеціалістів, здатних впроваджувати інновації в різноманітні сфери. Тож ця співпраця – наш внесок у розвиток 3D-друку в Україні, а заразом – у допомогу війську. Адже на цих принтерах можна створити безліч необхідних для війська виробів: від конекторів на Starlink до скидів, які допомагають нищити окупантів», – ділиться команда української компанії ARTLINE, яка безкоштовно надала принтери для волонтерського проєкту.

photo_2024-02-02_14-27-37 (2)

У межах проєкту відвідувачі Гончаренко центру Черкаси зможуть пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правилам друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів. Менторами навчання стануть волонтери проєкту ДрукАрмія: вони проводитимуть безкоштовні майстер-класи та допомагатимуть учасникам майстерень.

Як зазначає директорка Гончаренко центру Черкаси Анна Драч, першу лекцію в межах майстерні проведуть вже 6 лютого о 19:00.

«Вже у вівторок ми разом із волонтерами проєкту ДрукАрмія запрошуємо на ознайомчу лекцію для тих, хто цікавиться 3D-друком. На зустрічі ми розберемо методи 3D-друку, будову, механіку та зробимо огляд характеристик найбільш поширених та доступних принтерів для домашнього використання. Саме так, допомогти військовим реально навіть з дому — для цього варто мати вдома хоча б один 3D-принтер», — коментує Анна Драч.

Щоб долучитися до лекції та ознайомитися з 3D-друком, достатньо заповнити форму за цим посиланням.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100