Три черкаські школи отримали інтерактивні дошки. Це друга частина допомоги від міжнародних партнерів з Німеччини.

Місяць тому черкаським учням німці передавали меблі для класних кімнат та планшети, розповіла Суспільному заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

В одній зі шкіл, яка отримала інтерактивну дошку, доукомплектовують комп’ютерний клас. Електронна дошка важить 84 кілограми, зазначив вчитель трудового навчання Ігор Жук.

c7e53b981f47dc44

"Закріплюємо на платформу, бо тут діти. Усе повинно бути надійно, – зазначив він.

Дотепер у школі інтерактивної дошки не було, розповіла директорка Юлія Грабова. Такий інструмент дозволить вчителям робити уроки цікавішими та інформативнішими, вважає вона:

"Смартборди — це по-перше, сучасність. По-друге, діти це добре сприймають, як своє, рідне, і добре їх розуміють. І це хороша допомога для вчителя".

Зі слів пані Юлії, смартборд планують застосовувати на уроках математики, іноземної мови та інформатики.

Про переваги смартборда розповіла вчителька інформатики Вікторія Дорда:

"Інтерактивна дошка є багатофункціональною. На ній можна не тільки показувати, як будувати різні геометричні фігури, а ще й переглядати різні відео, створювати якісь малюнки".

На уроках діти засвоюють матеріал за допомогою планшетів – наприклад, створюють зображення геометричних фігур.

"Я малював герб України. Я не дуже гарно вмію малювати, але сильно стараюсь", –зазначив учень Кирил Новіков.

Малювала геометричні фігури і Злата Воронюк:

"Треба було зробити лабіринти, два будинки і поставити головних персонажів".

Місяць тому ця школа отримала планшети у межах першої частини допомоги з Німеччини, розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна. Тоді ж ще чотири школи отримали обладнання для харчоблоків та меблі для класних кімнат.

Цього разу ще три освітніх заклади забезпечили смартбордами. Допомогу розподіляли за потребами шкіл, про які керівники закладів повідомляли в департамент освіти, пояснила заступниця міського голови.

"У рамках цього проєкту передбачена допомога місту Черкаси в обсязі 110 тисяч євро. Оновлення такої матеріальної бази знімає навантаження з міського бюджету і разом з тим дозволяє нашим закладам освіти рухатися в ногу з часом", — зазначила вона.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100