реклама

реклама

Черкаська обласна військова адміністрація підписала меморандум про співробітництво з Черкаською агенцією сталого розвитку, Черкаським обласним центром зайнятості, ГО «Асоціація «Відродження та розвиток», ГО «Сталий розвиток держави», Радою з питань ВПО при Черкаській ОДА та БФ «Право на Захист».

IMG_20240215_091413

Меморандум спрямований на підтримку та інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, релокованого бізнесу.

– На сьогодні насамперед важлива обороноздатність нашої держави, забезпечення потреб армії: у цьому контексті ми говоримо про максимальну зайнятість громадян. Неодноразово звучав девіз «Або ми служимо, або ми працюємо для тих, хто служить». Наша команда, в такому складі, буде спрямована на, перш за все, забезпечення всіх належних прав внутрішньо переміщених осіб.

IMG_20240215_085659

Значною компонентою є працевлаштування, адже маємо на території Черкащини понад 140 тисяч ВПО, із них більше 40 тисяч – діти до 18 років. Деякі за ці два роки народилися тут, деякі пішли в школи, дитячі садочки. Ми повинні приділяти увагу всім складнощам, процесам, з якими стикаються громадяни, які приїхали до нас, – сказав очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Голова ради з питань ВПО при Черкаській ОДА Віталій Полтавець зазначив, що, за словами переселенців, зараз вони мають усі можливості, щоб влаштувати дитину в садочок, школу, отримати соціальну, правову, або медичну допомогу.

IMG_20240215_092635

– Є велика різниця між ставленням місцевої влади, держави до внутрішньо переміщених осіб у 2014 році й сьогодні, – наголосив Віталій Полтавець.

Директор Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Джур повідомив, що центр зайнятості співпрацює з усіма громадськими організаціями, ветеранськими хабами. Підписання меморандуму буде стимулювати їх чіткіше виконувати поставлені завдання: працювати над підтримкою, розвитком економіки, допомогою захисникам.

IMG_20240215_093214

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Дімон 15.02.2024 17:27
Це добре. Головне, що по закритій статті основна сума допомоги піде на підтримку культури черкаських VIP переселенців в Парижі. Обож двох.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100