реклама

реклама

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького реалізували студентський проєкт і відкрили «Ресурсну кімнату».

«Ресурсна кімната. Простір можливостей» — так назвали спеціально облаштоване приміщення, яке буде використовуватися для надання безкоштовних логопедичних і корекційних послуг для дітей з мовленнєвими труднощами. Це складова підготовки майбутніх логопедів та вчителів початкових класів і водночас можливість для обміну практичним досвідом роботи в галузі інклюзивної освіти.

1_DSC_0176

Ідея належить студенткам ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Втілити її у життя вдалося у межах програми UPSHIFT, національну хвилю якої реалізує ГО ГО «Слов’янський культурний центр "Задзеркалля"» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії.

Студентки спеціальності «Початкова освіта» Аліна Федоренко, Богдана Шарапа та Вікторія Коржук («Спеціальна освіта. Логопедія») пройшли тривалий і непростий шлях — від креативного задуму до підготовки грантового проєкту, його захисту, отримання фінансування, проведення консультацій із освітянами, логопедами, батьками дітей, які мають особливі освітні потреби. Потім було облаштування інклюзивного простору. Увесь час дівчат підтримували ментори і координатори від програми UPSHIFT, викладачі інституту на чолі з завідувачкою кафедри Тетяною Зорочкіною.

На відкриття «Ресурсної кімнати» зібралися  Олександр Кашлаков, голова ГО «СКЦ "Задзеркалля"», Олена Ковальова, координаторка проєкту UPShift від ЮНІСЕФ в Кіровоградській та Черкаській областях, Ганна Суркова, менторка команди  «INNOVATOR» UPSHIFT, Тетяна Волочай, координаторка ГО «СКЦ "Задзеркалля"» у Черкаській області, Надія Євчак, заступник директора Департаменту - начальник управління освіти Черкаської міської ради і Катерина Ткаченко, директорка комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» ЧМР. Запросили й директорів закладів загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів Черкаської області. Саме вони особливо потребують фахівців, яких готують у ЧНУ.

Зустріч переросла в обмін думками та досвідом. Студентки провели детальну екскурсію «Ресурсною кімнатою» та розповіли, які послуги зможуть надавати.

Для наймолодших відвідувачів заходу провели логопедичний квест.

— Продовжуємо робити важливі й актуальні справи, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко. —  Команда студенток «INNOVATOR» представила свій соціальний проєкт. Усі учасники презентації одностайні в тому, що це надзвичайно актуально і на сьогодні просто необхідно.

Та найбільше «Ресурсна кімната» припала до душі дітям з особливими освітніми потребами. На жаль, таких дітей стає на Черкащині дедалі більше. Війна негативно  впливає на ментальне здоров’я маленьких українців. Важливо, що їхні батьки не залишаються з цим випробуванням наодинці. Наш найцінніший ресурс — ініціативне, патріотичне студентство — відчуває проблеми сьогодення і прагне їх вирішувати, інформує сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Перформанс jr 19.02.2024 10:31
Золотопідковний ректор перетворює університет в пту
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100