реклама

реклама

Комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго» додатково встановлює шість когенераційних машин, які отримало від США як технічну допомогу. Завдяки такому обладнанню підприємство генерує електроенергію для власного використання та продажу на ринок.

428479480_703475845272867_3640529853725599315_n

Про це директор «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась повідомив в інтерв’ю одному із місцевих ЗМІ.

Завдяки когенераційним машинам підприємство генерує для власного використання та продає на ринок електроенергію. Це прибуток підприємства, який дозволяє проводити модернізацію обладнання та частково здешевлювати собівартість послуги теплопостачання. Але, окрім самого обладнання — когенераційних машин, важливе й уміння працювати на ринку електроенергії.

— Продаж електричної енергії та робота на ринку електричної енергії — основна додаткова діяльність та значна частина інших доходів нашого підприємства, — пояснює директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась. – Ринок електричної енергії — це як біржа, туди виробники продають вироблену електричну енергію. Кожну годину є своя вартість електроенергії, яка визначається попитом і пропозицією. І кожну годину треба приймати рішення: чи самому генерувати електроенергію і продавати її, чи вигідніше в цей момент купити її на стороні. Складна досить система, але це нам дозволяє заробляти додаткові кошти — при чому значні!

Підприємство вже має п’ять когенераційних машин і зараз додатково встановлює шість, які отримали від США як технічну допомогу. В Україні небагато підприємств, які мають подібний досвід роботи.

Про це йдеться на сторінці Черкаської міськради у «Фейсбук».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Андрей 21.02.2024 11:56
Ага они больше в ремонте чем работают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 управитель маєтком бондар 21.02.2024 11:48
Ми будуємо у Сокирно СПА-салон для родини мера і команди міського голови. Нам додаткові гроші потрібні!! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Аліса 21.02.2024 11:43
Скільки можна карася пічкати грошима? Зарплата 230 тис. грн.в місяць - найбільша серед директорів комунальномих підприємств України, а ще купа ледяцюг заступників. У нас є ще одне теплопостачальн е підприємство - Черкаська ТЕЦ. Без шума і пилі забезпечує теплом 60% будинків. Треба ТНЦ допомогати, а не злодіям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100