Директор комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір говорить, що, якщо мешканці будинку, ОСББ чи ЖБК хочуть заощаджувати, то вони мають встановити лічильники тепла не лише на опалення, але й і на гарячу воду.

З юридичної точки зору, за його словами, має відбуватися загальнобудинковий облік, а не лише його частина.

У будинках, де встановлені ІТП (а таких – 103), одразу ведеться облік тепла і гарячої води, тож люди знають, скільки спожили.

– Зараз дуже багато звертається представників будинків із питанням: чому потрібно встановлювати лічильники тепла і лічильники на гарячу воду. Відповідаємо. Якщо люди хочуть реально заощаджувати, то потрібно ставити прилади обліку і на тепло, і на гарячу воду. Чому так? Бо мережі гарячої води частково виконують функції  опалення: сушилки для рушників, стояки, мережі, що проходять через під’їзд, підвал тощо, – розповів Микола Кушнір.

Він зазначив, що лічильник на гарячу воду дає величезний плюс. Люди платять за те, що спожили. У випадку проведення гідравлічних випробувань чи ремонту мереж, люди не платитимуть, бо прилади обліку не рахуватимуть, зазначають у прес-службі Черкаського МВК.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Щетчик 29.08.2015 23:01
Сперва поменяйте коммуникации в домах и трубы на подходе к домам,а потом будете сердечно переживать за свои счетчики, которые направят деньжата прямо в ваши карманы )) Надо быть полностью некомпетентным в своей профессии , чтобы не понимать- с изношенными трубами,батарея ми - жители не будут получать и без того жалкое отопление и "горячую" воду в той мере, за которую автоматом собираются насчитывать на общих счетчиках. Такие случаи давно известны: в домах где стоят общие счетчики .но не сделан капремонт коммуникаций, в 1 части дома сильнее топят ,а в другой люди мерзнут от холода- а платить обязуют как за полноценную услугу. Так жить -нельзя !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Щетчик 29.08.2015 22:54
[quote name="ЛВВ"]Лічильники тепла ТЕЦ або місто повинні встановити безкоштовно (в рамках погашення боргу перед мешканцями за непроведення капітальних ремонтів багатоквартирни х будинків).[/quot Общие счетчики полезны богатым семьям,у которых дорогие батареи, краны, трубы в квартире - у них нет потери тепла . А если люди не имеют возможности поменять батареи,краны,т рубы ,или в стояках протекают трубы, то за какие такие услуги им будут автоматом насчитывать оплату ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 незнайка 06.08.2015 13:35
за год работы там паша 720 тыс
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Правильный 06.08.2015 13:07
А де ж заощадження???????? Майже кожна квартира за власні кошти обладнана лічильниками гор. води, хочу користуюсь, хочу ні. При ІТП ще в додаток до кубів рахується втрачене тепло гор. води, які вже враховані в тарифи, тобто маємо подвійну оплату втрат. А якщо взагалі не користуюсь гор. водою (за наявності лічильника в квартирі), все одно маю платити (втрати циркуляції), рахунок буде як за тепло))) Ай молодці, бізнес по нашому!!!! І навіщо обігрівати тоді будинок влітку, дивлячись з вищенаведеного, та щей платити за це))) і платити за кондиціонер. Пане Миколо, це ж не Ваш рівень, як можна було таке казать, гадаю Вам соромно, але діватись не було куди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 ЛВВ 06.08.2015 11:09
Лічильники тепла ТЕЦ або місто повинні встановити безкоштовно (в рамках погашення боргу перед мешканцями за непроведення капітальних ремонтів багатоквартирни х будинків).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 незнайка 06.08.2015 11:03
пока не будет нормального учета-будет то что ЕСТЬ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100