Введення режиму епідемії в Черкасах було передчасним. Так вважає новообраний заступник міського голови Любов Майборода. Нагадаємо, що учора, 6 грудня, надзвичайна протиепідеміологічна комісія при Черкаському міськвиконкомі оголосила стан епідемії грипу та гострих респіраторних інфекцій у місті. Цього ж таки дня Любов Володимирівна приступила до виконання своїх обов’язків.

–– Я голова комісії і лікар-епідеміолог, але засідання комісії відбулося без мене, у «пожежному» режимі, – розповіла «Прочерку» Любов Майборода. – Вважаю, те, що я не брала участі в роботі комісії, організаційним непорозумінням. Що ж до запровадження режиму епідемії, то зазначу, що показник підвищення рівня захворюваності в Черкасах (13%) є одним з найнижчих в Україні, і цей рівень захворюваності має сезонний характер. У Луганську захворюваність зросла на 27%, у Полтаві на 19%, у Чернівцях на 28%. Тому вважаю, що введення режиму епідемії в Черкасах було передчасним. Не маючи ґрунтовного пояснення цьому, ми, цим самим, дискредитуємо епідеміологічні заходи. Епідемія щороку приносить простудні захворювання. Але за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я цьогоріч захворюваність буде менша, і ми повинні пам’ятати уроки минулого року. Тоді ми безпідставно оголошували епідемії декілька разів, і в нас діти по 2-3 тижні не ходили в школи, а потім не мали канікул, займалися по 6 днів на тиждень по 8 уроків у день.

Однак, оскільки рішення комісії про епідемію вже прийнято, то, за словами Майбороди, слід спостерігати за динамікою зростання захворюваності. Мовляв, якщо вона не зростатиме, слід відміняти режим епідемії.

– Два-три буде достатньо, щоб оцінити динаміку захворювання. І думаю, будемо обмежувати карантинні заходи. Бо йдуть новорічні свята, і я не бачу необхідності обмежувати проведення новорічних заходів чи ще чогось. Але я хотіла б звернутися до всіх жителів  міста і сказати, що здоров’я кожного залежить не від заходів міськвиконкому, а від кожного особисто. Слід харчуватися добре, слідкувати за своїм фізичним станом, дбати, щоб ноги завжди були в теплі, тобто, бути на сторожі, – наголошує Любов Майборода. – Зазначу, що запровадження карантину, з одного боку, поширює паніку серед населення, діти можуть більше пропускати занятті і сидіти вдома, але з іншого боку, введення карантинного режиму примусить людей більше дбати за своє здоров’я.

Що ж до роботи заступника мера в цілому, то Любов Володимирівна, яка до цього працювала лікарем-епідеміоголом в міській санепідемстанції, зазначає, що їй у перший робочий день довелося підписати більше 40 різноманітних документів.

– Щоб ретельно їх вивчити, треба як мінімум тиждень. Зараз передчасно говорити про враження від нової роботи, але коли один і той же документ підписує близько десяти осіб, і більшість роблять це машинально, то виникає питання: чи є таке рішення якісним? Я вже написала усім звернення, щоб мені подали аналіз фінансування відповідних підрозділів. У четвер буду мати відповіді. Я повинна проаналізувати діяльність управлінь міськвиконкому протягом п’яти років, проаналізувати ефективність використання коштів, і за умови, коли фінансування на наступний рік буде ще більш обмежене, моє головне завдання – як зробити так, щоб при існуючих коштах їх можна було використати більш ефективно. Я б хотіла заохочувати до цього колег, - підсумувала Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 гонта 09.12.2010 15:02
Владу оцінюють за прийнятими нею рішеннями.І нікого не цікавить який чиновник при цьому брав участь в комісіях, і скільки дурноватих документів він перечитав.Потрібно негайно позбуватись звички піарити лише себе і по всяких дрібницях і працювати командою.Якщо не вийде,то про такого заступника дуже швидко забудуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 ПЕГАС 08.12.2010 13:08
Для чиновників головне - перелякати народ. І отримати шикарну премію за "надмірну реалізацію" марлевих масок та оксолінової мазі в аптеках. Поки що черг немає...Якщо в Черкасах ВЖЕ ПОЧАЛАСЬ ЕПІДЕМІЯ :):), виходить в масках ми будемо ходити до березня включно? КАЙФ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Лмила 07.12.2010 22:49
сначала страшно, потом пройдет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Віктор 07.12.2010 22:48
Можливо у комісії були інші цифри, щодо росту епідемії, або вони рахували по іншому
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Справедливий 07.12.2010 15:59
Тепер не зрозуміло, якого начальника слухати........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100