реклама

реклама

Перший у Черкасах «Клас безпеки» відкрили на базі загальноосвітньої школи №34.

IMG_20240229_145623

Клас безпеки облаштований за зональним принципом, із врахуванням вікових особливостей учнів. Тут учні можуть на практиці засвоїти основи пожежної, протимінної безпеки, правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», прийоми надання домедичної допомоги. Для молодших школярів створений ігровий куточок та місце психологічного розвантаження.

Проект реалізований за кошти міського бюджету. Про це повідомила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

– Проект не завершено, фінансування продовжуватиметься. Це дасть можливість наповнити зони класу безпеки більш досконалими макетами, елементами. Нехай ці знання ніколи не знадобляться, але ми знаємо, що наші діти навчені, і, за необхідності, вони зможуть їх застосувати, – сказала директорка закладу Валентина Козій.

IMG_20240229_152127

Виконуючий обовʼязки начальника Головного управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Євпак нагадав, що школа мала право сама обрати, в якому форматі впроваджувати клас безпеки:

– Ви спочатку провели капітальний ремонт, облаштували укриття, щоб перевести школу в офлайн-формат. Ми щиро вдячні за проведену роботу. Розвитку наповнення самих матеріалів класу, навчальних матеріалів не бачу меж.

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, цей клас безпеки є найбільшим й найсучаснішим у місті Черкаси.

– Ми будемо рухатися до того, аби такі простори були не родзинкою закладів, а їхньою обов'язковою умовою й вимогою, – наголосила заступниця міського голови.

IMG_20240229_151509

Учні 10-11 класів продемонстрували, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Майстер-клас вони підготували в межах предмета «Захист України».

«Клас безпеки» – всеукраїнський проект, метою якого є вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100