реклама

реклама

8 лютого у  Черкаському національному університеті імені Б.Хмельницького відбулась зустріч студентів-ВПО із представниками Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування.

– Наш проект від початку війни надає гуманітарну та психологічну допомогу вимушеним переселенцям, що нині мешкають на Черкащині та Полтавщині. У рамках розширення цієї допомоги, ми вивчаємо потреби окремих категорій ВПО, щоб надавати більш адресну і цілеспрямовану підтримку, – констатував Сергій Пасічник, координатор  Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування.

img_20240209_090227_926

Серед студентів було проведено анкетування стосовно видів послуг, які вони б хотіли отримувати. Найбільш актуальними виявились необхідність консультування та гуманітарна допомога, а також підтримка продуктами і предметами гігієни, житловими субсидіями.

Психолог проекту Олена Куліш запросила студентів на безкоштовні психологічні консультації і провела з ними кілька психологічних вправ для визначення прихованих підсвідомих проблем.

Як зазначив координатор ЛГЦЕР Сергій Пасічник, зустріч зі студентами ЧНУ стала першою у низці зустрічей, запланованих зі студентами-ВПО, що навчаються у вишах Черкащини.

Для довідки:

Діяльність Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу “ACT- alliance”(Женева).

Проект реалізують ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” та ГО “Академія стратегічних досліджень».

Угорська Екуменічна Служба Допомоги має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій – ДОПОМОГА ЛЮДЯМ – мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

Про це інформують в Гумцентрі, фото: ligahuman.ck.ua

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100