реклама

реклама

З настанням весни наближається і пожежонебезпечний період, тож у філіях Центрального лісового офісу ДП "Ліси України" розпочались перші профілактичні рейди.

430017751_363262306670065_4547114047145404469_n

Один з них здійснили лісівники Деньгівського лісництва філії "Золотоніське лісове господарство" спільно з поліцейським офіцером громади. В ході патрулювання провели інформаційну роботу з місцевим населенням щодо заборони відвідування лісів, яка діє з початку війни. Попереджували про початок пожежонебезпечного періоду, розʼяснювали правила поведінки в лісі, щоб не допустити лісової пожежі та розповідали, як діяти у разі виявлення загорання.

Як зазначають лісівники, саме сезонні сільськогосподарські пали, які починаються вже на початку весни, створюють найбільшу небезпеку загорання у лісі у весняний період. Місцеві жителі підпалюють сміття, гілля, рештки сухої трави тощо, а неконтрольований вогонь, особливо під час вітряної погоди, легко перекидається з полів на лісові насадження. В результаті лісовий покрив, який роками доглядали та оберігали, може бути знищений за кілька годин пожежі.

Такі рейди направлені не лише на протипожежне оповіщення громадян, а й виявлення фактів лісопорушень, зокрема: незаконних рубок, засмічення лісів, браконьєрства. Такий комплексний підхід дозволяє лісівникам контролювати стан справ у лісництвах.

«Запобігти і не допустити - наша головна мета. А громадян просимо дотримуватись правил поведінки в лісі, не палити суху траву, бути відповідальними і памʼятати, що 90% лісових пожеж стається через людську недбалість», – зазначають у Центральному лісовому офісі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100