реклама

реклама

За понад два роки повномасштабного вторгнення суспільство в Україні відчуває постійний психологічний тиск та перебуває в стресі.

Про те, як покращити свій моральний стан, розповіла під час ефіру в студії видання «ВиЧЕрпно» докторка психологічних наук, психологиня Інна Лук’янець.

2024-03-04-14.10.21-1-672x418

Відтак фахівчиня стверджує, що під час тривалого стану стресу необхідно робити те, що людина може самостійно контролювати.

«Наше суспільство звикло постійно кудись поспішати й виконувати безліч справ водночас. Так було до війни, так є й зараз. Я раджу людям навчитися жити в моменті й акцентуватися на тому, що вони можуть контролювати. Це можуть бути, наприклад, щоденні ритуали — вмиватися, робити зарядку, пити каву, гладити й гуляти з домашніми улюбленцями. Тобто, варто відчувати, що ви є тут і зараз», — розповідає Інна Лук’янець.

Варто наголосити, що подібні щоденні ритуали дають людській психіці сигнал, що не все так погано й життя продовжується, воно має свої приємності, а буденні речі мають властивість породжувати стресостійкість.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Лисянка 05.03.2024 12:00
Усі ці "психологині" та "психологи" на кшалт одного колись відомого у Черкасах "політика" - шарлатани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Чип 05.03.2024 10:20
чарочка горілки зі старим приятелем або приятелькою допоможуть у цій справі набагато краще ніж ці "психологіні"...вони навпаки його збільшать своїми рецептами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Конгеніальні поради! 04.03.2024 20:17
Чим зможуть відповісти "черкаський психолог" та "дахнівсько-монакська" ворожка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100