реклама

реклама

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області провели перевірку закупівлі під час проведення реконструкції будівлі Черкаської спеціалізованої школи І-III ступенів №28 імені Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області, а саме: утеплення фасадів.

Фото: Черкаська спеціалізована школа 28

Під час перевірки з’ясувалося, що замовник – Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, прийняв та оплатив акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеною вартістю на загальну суму 534 тис. гривень.

У процесі контрольного заходу вказане порушення усунуто шляхом виконання підрядником обсягу робіт на загальну суму 365 тис. грн та перерахування замовнику надлишково отриманих коштів на загальну суму 169 тис. гривень.

Водночас стосовно посадової особи Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали перевірки передані до Черкаської окружної прокуратури.

Як результат, діти навчатимуться у теплому приміщенні, а вартість утеплення школи обійшлася замовнику дешевше на 169 тис. гривень.

Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Спостерігач 06.03.2024 14:11
Хто хотів украсти гроші з бюджету зрозуміло - це департамент освіти ЧМР.Але більш цікаво дізнатися хто виступав підрядником оборудки і через кого повинні були відмитися кошти.
Думаю що Держаудитслужбі варто перевірити утеплення фасаду школи №32 (яке відбувається зараз).Роботи випадково не той самий підрядник проводить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 W 06.03.2024 09:36
Приплюсували до утоплення школи 534 тисячі гривень, їх викрили, вони в рахунок цієї суми зробили ремонт ще на 365, та повернули в бюджет 169. Ви далекі контролюючі органи, де дешевше замовнику на 169 тисяч вийшло. Тупо збільшили кошторис безтендерно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Мавр 06.03.2024 08:16
Нуі що?З нього,як з гуся вода.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100