реклама

реклама

У Черкасах завдяки втручанням аудиторів розірвали договір із будівельною компанією, яка мала ремонтувати Черкаську обласну лікарню.

Фото: audit-optim.com.ua

Фото: audit-optim.com.ua


Порушення були виявлені під час моніторингу процедури публічної закупівлі робіті з капремонту медичного закладу.

Очікувалось, що на ремонт три- й семиповерхових корпусів обласної лікарні та переходу між ними буде витрачено понад 38 млн грн. Замовником був Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації.

Однак моніторинг процедури публічної закупівлі виявив: ремонтно-будівельна компанія, яка стала переможцем, надала документи, що не відповідають технічному завданню та вимогам тендерної документації. Водночас замовник допущені порушення проігнорував та не відхилив тендерну пропозицію.

Лише висновок аудиторів про результати проведеного моніторингу поставив крапку в цій історії. Департамент будівництва усунув порушення, розірвавши з будівельниками договір на підряд.

Моніторинги закупівель – найпоширеніший формат роботи аудиторів. Вони становлять 90% від усіх заходів, які проводить Держаудитслужба. Минулого року за результатами 12,2 тис. моніторингів закупівель, загальна вартість яких становила 188 млрд грн, виявлено порушень на суму 92 млрд грн. Проте вдалося запобігти витратам коштів шляхом відміни тендерів або розірвання договорів на майже 20 млрд гривень.

Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Сергій 04.04.2024 11:32
Знову влада, напевно, хоче вкрасти гроші, як завжди. Чому виділяються такі великі гроші? Ціни на матеріали не сильно дорогі, як і на сам інструменти, якщо порівнювати з цінами Чи вони ще окрім ремонту будуть купувати обладнання для лікарні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100