реклама

реклама

У 2023 році було задокументовано 40 осіб у 150 епізодах злочинної діяльності. Про це повідомив старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області ДКП НПУ Олег Паншутін. Восьми особам вибрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тенденції вчинення шахрайств в інтернеті залишились незмінними. Основний механізм протиправних дій пов’язаний із використанням фішингових сайтів.

Як він зауважив, найпоширеніші серед них – купівля-продаж товарів, виплати грошової допомоги, заволодіння обліковими записами користувачів тощо.

DSCF4838

– Нагальне питання – втручання в облікові записи користувачів. Тож кожен користувач має використовувати всі наявні можливості безпеки облікових засобів. Це двофакторна ідентифікація. Паролі мають мати від 8 до 12 символів і спецсимволи. Також кожен пароль має бути унікальним. І не пов’язаним з датою народження тощо… –додав Олег Паншутін. – Тому важливо розуміти ризики. Ваша розсудливість убезпечить від можливих шахрайських дій зловмисників. У свою чергу наші правоохоронці продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення у цьому напрямі.

Нині в Україні діє проект з кіберзбезпеки “БРАМА”. Його створено з метою очищення інформаційного простору від російської пропаганди та дезінформації, знищення осередків незаконного поширення протиправного та забороненого контенту, шахрайства та булінгу серед неповнолітніх.

Проект у відкритому доступі. Ознайомитися з ним можна тут.

Фото: Черкаська ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Вечір в хату! 07.03.2024 09:50
Ну і як вам наш проект, з яким ви могли ознайомитись там?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100