реклама

реклама

Черкаські чоботарі, яких нині лишилося всього-на-всього півсотні, скаржаться, що влада Черкас прийняла рішення, згідно яких вони змушені частіше звертатися до міськради за дозволом на діяльність, що ускладнює роботу. Поза тим, не всім і продовжують дозволи, посилаючись на необлаштування відповідно до існуючих норм зовнішнього вигляду тимчасових споруд, тобто кіосків.

– Розумієте, дехто з найбільш активних чоботарів вже й просився на зустріч до міського голови, нас переадресовували до пана Савіна. Складно працювати, коли документи потрібно в час воєнного стану оновлювати набагато частіше, ніж було раніше, а якщо пропустимо якісь терміни, то слід платити штраф, бо може прийти якась перевірка, податкова, інспекція тощо, і вимагати документи, а вони ж на переоформленні в міськраді. Також під різними причинами нас намагаються вижити. То кажуть, що необлаштований як слід кіоск, нема перед ним плитки абощо, то він розташований в місці, де планується якесь будівництво (будинок, парковка тощо) і тому слід переносити кіоск, а куди невідомо. Водночас ми, чоботарі, стабільно платимо кошти, це той бізнес, який постійно сплачує податки, наповнює бюджет, і людям ми потрібні, бо зараз купити взуття в цей складний час дорожче, ніж ремонтувати, люди економлять, до кого вони будуть звертатися, якщо нас не буде? – кажуть чоботарі, проте називатися не хочуть, турбуючись за подальшу роботу.

Фото: кrivbass.city

Фото: кrivbass.city


Редакція звернулася за роз’ясненням до Черкаської міськради і отримала лист за підписом заступника міського голови Віктора Беззубенка. Він пояснює, що відповідно до вимог наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 No244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» (зі змінами), підставою для розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності є паспорт прив’язки ТС.

«В управлінні планування та департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради зареєстровано 48 паспортів прив’язки для здійснення підприємницької діяльності (кіоски та павільйони по ремонту взуття).

У свою чергу, Черкаською міською радою у вересні 2022 року прийнято рішення No29-13 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 19.08.2014 No 2-40 «Про встановлення мораторію на розміщення тимчасових споруд». Відповідно до вказаного Рішення, тимчасово, до затвердження нового Положення про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Черкаси, встановлено мораторій (заборону): на надання листів про визначення відповідності намірів розміщення тимчасових споруд містобудівній документації, будівельним нормам, на оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд.

На час дії воєнного стану дозволяється продовження строку дії паспортів прив’язки тимчасових споруд, а також продовження строку дії договорів щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою (при продовженні строку дії паспорту прив’язки) на термін дії воєнного стану, але не довше, ніж на 1 рік.

Допускається продовження строку дії паспортів прив’язки тимчасових споруд та договорів щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою строк дії яких сплинув під час дії воєнного стану на термін дії воєнного стану, але не довше, ніж на 1 рік», – йдеться в повідомленні міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Ольга Іванівна 11.03.2024 08:18
Через ці тимчасові спорудження місто нагадує шанхай. Впритул до регульованого перехрестя Героїв Майдану і Тараскова виник отой шанхай, а має бути громадський простір та зручності для всіх. Хто дає ім дозволи, які підстави? Відповідь проста - все робиться через хабар.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Азян 10.03.2024 21:47
Тю, а я всігда нові кєди купую як по плитці ходжу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Громада 10.03.2024 15:11
Паскуди в особі міського голови і чиновникам не дають сможливості поремронтувати взуття. Гниди :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Женя 10.03.2024 14:56
нарешті хтось порушив це питання
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Слоган Вибрама. 10.03.2024 14:53
«Между Вами и землёй».
А жертвв стоматології, черкаський небожитель, як і решта братків, під собою не чують землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100