реклама

реклама

З початку епідсезону 2023-2024 років, найбільша кількість захворілих у Черкаській області була зареєстрована на шостому тижні поточного року, з 5 по 11 лютого. Кількість цих осіб склала 9 860.

За минулий, десятий, тиждень 2024 року кількість захворілих на грип та ГРВІ в області склала 6 225 осіб – на 37% менше, ніж пікові показники.

IMG_20240313_120918

Статистичні дані назвав під час брифінгу головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач.

– Епідеміологічна ситуація з грипом та ГРВІ на Черкащині стабілізується. Пік захворюваності на ці інфекції ми вже пройшли. Упродовж останніх чотирьох тижнів спостерігаємо стійку тенденцію до зменшення кількості захворілих.

52% від загальної кількості захворілих минулого тижня – діти до 17 років. Більше половини захворілих – жителі черкаського району, – розповів лікар.

Минулого тижня було госпіталізовано 331 особу з діагнозом грип та ГРВІ, зокрема 29 із коронавірусною інфекцією.

– З початку епідсезону, 2 жовтня 2023 року, в області зареєстровано 138 637 випадків захворювань на грип та ГРВІ, 6 677 випадків – на COVID-19. Маємо 36 летальних випадків. 34 людини померли від ускладнень коронавірусу, усі старшого віку – 60+. І два летальних випадки, молоді люди, внаслідок ускладнень грипу, – зазначив Володимир Папач.

Спікер підкреслив, що коронавірусна інфекція перейшла в розряд «сезонних». Як і інші респіраторні вірусні інфекції, вона щороку реєструватиметься під час епідсезону на грип та ГРВІ.

– Не зважаючи на те, що епідситуація з грипу та ГРВІ у нас стабілізувалася, і спостерігається тенденція до зниження, все-таки епідсезон із цих інфекцій триває, – застеріг Володимир Папач.

Лікар наголосив, що вакцинація є єдиним дієвим захистом від недуг, головне – вона допомагає уникнути критичних ускладнень, якщо людина захворіла. Вакцини від COVID-19 – безкоштовні, вони наявні в закладах охорони здоров'я, пунктах щеплень. На території області продовжують працювати два спеціальні автобуси Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100