реклама

реклама

Моніторинги освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» було здійснено на Черкащині.

Провели їх регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Черкаській області Вадим Синявський разом з представницею БО «БФ Схід-СОС» Юлією Черватюк.

Моніторинги освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» провели у Черкаській області


Освітні центри функціонують на базі:

  • Черкаського державного технологічного університету,
  • Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького
  • Відокремленого структурного підрозділу "Золотоніський фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету".

Моніторинговими візитами до освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», що функціонують на базі Черкаського державного технологічного університету та Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького встановлено, що офіційні веб-сайти загалом наповнені необхідною інформацією для надання вступникам з ТОТ можливості реалізувати своє право на вступ до вищого навчального закладу та здобуття вищої освіти.

Так, на сайтах вказаних освітніх центрів можна знайти інформацію про самі освітні центри, Правила прийому, Положення про освітні центри, контактна інформація, відповідальні особи, загальний перелік документів та порядок їх подання до вищого навчального закладу.

Також для вступників наявна уточнююча інформація щодо порядку проведення іспитів та співбесід.

Водночас не в усіх навчальних закладах веб – сайти мають окремий розділ щодо освітніх центрів та вступників з ТОТ.

Візитом до Відокремленого структурного підрозділу "Золотоніський фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету" встановлено, що офіційний сайт вказаного закладу, який був активний до 2023 року на даний час заблокований та не дійсний.

Інформація, яка розміщена на новому веб – сайті цього навчального закладу є неповною, або застарілою і не може використовуватися належним чином вступниками з ТОТ під час вступної кампанії до вказаного навчального закладу.

Моніторинги освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» провели у Черкаській області


Не в усіх із вказаних закладів на веб – сайтах розміщена інформація щодо уповноважених закладів загальної середньої освіти для проходження державної підсумкової атестації та отримання документів про повну загальну середню освіту, їх контактів та місця знаходження.

Моніторинговими візитами встановлено, що у 2023 році до Черкаського державного технологічного університету та Відокремленого структурного підрозділу "Золотоніський фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету" через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» не було зараховано жодного вступника.

Водночас до Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького через освітній центр «Донбас-Україна» зараховано на навчання 37 осіб.

Працівники зазначених вище закладів освіти всіляко сприяють абітурієнтам з ТОТ, надають їм та супроводжуючим їх особам місця для проживання в гуртожитках на час вступної кампанії, забезпечують надання вступникам консультацій.

Крім того, на період навчання студенти забезпечуються місцями для проживання в гуртожитках.

Основною проблемою у вказаних закладах освіти є відсутність чіткого алгоритму підтвердження легітимності документів, які надаються вступниками під час вступної кампанії.

За результатами візитів будуть складені відповідні акти реагування та направлені до компетентних органів, повідомляє Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100