реклама

реклама

В Україні стартує проєкт «Книга-мандрівка. Міста» — це серія розповідей про міста в Україні.

Першим в серії стане мультфільм про Харків, який озвучить місцевий репер Фагот з гурту ТНМК. Про це розповіли організатори проєкту, пише «Козацький край».

Проєкт буде втілено у двох форматах: мультфільмах та книжках, що будуть надруковані вже у березні «Видавництвом Старого Лева». Крім Харкова в рамках проєкту будуть видані книги про інші прифронтові міста — Чернігів, Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Київ. Авторами текстів стали зокрема Сергій Жадан та Ірена Карпа.

Фото: фейсбук Козацького краю


Мультиплікаційна частина буде опублікована на офіційному YouTube-каналі спільноти «Книга-мандрівка. Україна»

«Українці все більше цікавляться своїм корінням та історією батьківщини. Каталізатором цього інтересу певною мірою послужило повномасштабне вторгнення. У «Книга-мандрівка. Міста» ми хочемо показати палітру унікальності та особливості кожного міста, адже всі вони продемонстрували неймовірну стійкість та патріотизм», — зазначила засновниця креативної агенції Green Penguin Ірина Тараненко.

За словами авторів, книжки та мультфільми розкажуть про автентичність та винятковість українських міст, а унікальні факти зацікавлять як дітей, так і дорослих.

«Перший анімаційний епізод присвячено героїчному Харкову, який не лише витримав найскладніші місяці вторгнення, а й майже два роки перебуває під постійними обстрілами окупантів. Серед іншого, глядачі дізнаються, звідки походить назва міста, завдяки кому Харків став «містом студентів» та чому його називають «мегаполісом контрастів», — пояснюють організатори.

Зареєструватися на прем’єру «Книги-мандрівки» про незламні міста України можна за посиланням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSf22x7KEvJajZ.../viewform.

Захід відбудеться 18 березня о 16:00. Адресу організатори надішлють після реєстрації.

Прем’єра наступних анімаційних епізодів про інші міста буде відбуватися упродовж березня та квітня. У кожному з міст заплановані офлайн-презентації друкованих видань.

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Серед друзів та партнерів проєкту — Укрзалізниця, 1+1 media, Київстар ТБ, журнал VIVA та відомі українці, які підтримують свої рідні міста.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Дімон 18.03.2024 16:15
Ми з нею однієї крові. Замутимо парний перформанс "Черкаси - не місто контрастів. Цігель, цігель - ай люлю нємедлєнно!". Буде цікаво, пар стоятиме густими клубами, як туман. Хоч сокиру вішай! (Старий, де дєньгі? Дєньгі на проект давай!).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100