реклама

реклама

В міноборони росії визнали, що в суботу, 4 листопада, внаслідок ракетного удару в окупованій Керчі було пошкоджено корабель, який перебував на суднобудівному заводі. Відповідну заяву опублікували росЗМІ, пише «Козацький край».

«Краще у Керчі вночі не ходити – різнії чудеса…» Фото удару по кораблю рашистів зроблене в Керчі у ніч 4 листопада


При цьому в російському відомстві заявили, що начебто збили 13 з 15 ракет крилатих ракет, які ЗСУ запустили по суднобудівному заводу в Керчі.

“Внаслідок влучання крилатої ракети противника зазнав пошкоджень корабель, що перебував на заводі”, – визнали в російському міноборони.

Водночас вони не уточнили, про який саме корабель йдеться.

У свою чергу речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що пошкоджений у Керчі корабель Аскольд не встиг навіть взяти участь у бойових діях. За його словами, судно проходило остаточні випробувальні роботи, щоб потім вийти та воювати проти України.

“Козацький край” нагадує: всього три тижні тому в межах проєкту «Хоробрі міста», присвяченого тимчасово окупованим містам (виняток – вже звільнений Херсон) разом із рок-гуртом Qarpa було презентовано пісню та відео про Керч, яка поки все ще окупована. “Хоробрі міста” – частина більш глобального суспільно-культурного мультимедійного українознавчого проєкту Ukraїner.

Ірена Карпа, українська письменниця і лідерка рок-гурту Qarpa родом з Черкас, у пісні про Керч, яка швидко набула популярності у соцмережах, використала слова, адресовані окупантам які виявилися пророчими: “Краще у Керчі вночі не ходити – різнії чудеса…”

Співачка натякала і на кримських партизанів “Жовтої стрічки”, але по рашистському кораблю прилетіли ракети “з материка…

Тепер слід очікувати продовження пророцтва черкащанки для всіх окупантів Криму, яким вона “вказала адресу”: «Ванька гоу хоум, уйо*ен зі бітте». У вільному перекладі – “фраза рекомендує російським окупантам піти геть додому, поки ще живі”.

Недаремно кожна згадка про Ірену Карпу в інтернеті та соцмережах викликає лютування і безтямне бризкання слиною тих, хто ненавидить Україну – ворог чудово розуміє, що війна між Україною і росією – це ще й війна культур. Як свідчить успіх українських співаків, художників, письменників та творців кіно – у цій війні культур Україна демонструє значно кращі таланти, аніж вони є “на росії”.

І поки “ватні” дуріють від однієї згадки про Карпу, черкащанка спокійно спостерігає за тим, як в Керчі вже збулися слова її пісні.  Нагадаємо ще слова Карпи, які констатують те, що невідворотнє: “Людям з Криму варто донести, що ми з ними і ми про них не забули. Ще трохи – і будемо разом. Той, хто сприймає це як погрозу – може зараз спокійно брати ноги в руки й перебиратися на російську частину континенту. Доки ще є міст…”

Прикрашений молоддю люк у рідних Черкасах Карпи - свого часу він був зроблений у Керчі...


реклама

Коментарі  

 
-4 #2 Гриша 06.11.2023 13:52
Героїня! Із Парижу :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 правда 06.11.2023 12:29
ахаахх прикольно придумали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100