реклама

реклама

Діти з села Тихонівка Бужанської громади на Лисянщині активно долучилися до волонтерської справи – плетуть маскувальні сітки для бійців на передовій, пишуть «Вісті Черкащини».

Школярі на Лисянщині плетуть маскувальні сітки


«Ініціатива була від самих дітей. На Новорічні свята вони нащедрували по селу більше 18 тисяч гривень, і вирішили ці кошти використати на потреби ЗСУ. Закупили матеріал для плетіння маскувальних сіток, організувалася бригада «павучків» – і закипіла робота. Щоб, так би мовити, виробничі умови, були для наших юних волонтерів зручними і комфортними, віддали їм у користування покинутий будинок в центрі села, навели там порядок, привезли дров. Щодня, після школи, хлопці й дівчата поспішають сюди з великим бажанням внести свій вклад у перемогу над ворогом. До старшокласників приєдналися і зовсім маленькі. Максим Цвинтарний та Марк Колісник навчаються в 2 класі, але стараються, в міру своїх сил, підсобити старшим. Вийшли в Тихонівці ось такі вечорниці по-сучасному, на воєнний лад», – розповів староста Яблунівського старостинського округу Сергій Сич.

Школярі на Лисянщині плетуть маскувальні сітки


Важливо було дорослим заохотити дітей, підтримати, показати, що їхня праця дуже важлива. Тому не було й дня щоб у цю, сьогодні найвідомішу хату на селі, не заходили односельці з різними смаколиками домашнього приготування: піцою, тортами, пиріжками.

«Ми отримуємо від військових замовлення на виготовлення  маскувальних сіток великого розміру: 6 х10, 5х8 , які можуть прикрити від ворожого ока і бронетехніку, і бліндаж, і захистити від нападу дронів. Дітям важливо бачити кінцевий результат своєї роботи. Тому просимо військових надсилати фото, відео, звісно, в межах дозволеного, де і як пригодилася наша маскувальна сітка. Постійно звіт про виконане замовлення для наших захисників поширює в соціальних мережах Ангеліна Капустинська. Це в дітей викликає велику гордість за те, що вони роблять задля перемоги. А найвищою нагородою для всіх нас є слова вдячності від наших воїнів на передовій, а їх, повірте, багато, – поділилася координатор юних волонтерів, завідувачка сільського клубу Наталія Коновал.

Фото: viche.ck.ua

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100