реклама

реклама

Як, за два роки існування, благодійна організація «Фонд Сергія Притули» змогла зібрати понад 6 мільярдів гривень, розповів волонтер у Черкасах.

Також він наголосив, до яких процесів фонд залучатиме черкащан у майбутньому. На заході були присутні волонтери, захисники країни та молодь.

Участь в організації зустрічі взяла команда «Центр готовності цивільних. Черкаси».

IMG_20240326_162009

– З 2014 року я вже займався волонтерською діяльністю щодо підтримки підрозділів ЗСУ. Тоді коронавірус, локдауни... Трохи довелося змінити вектор роботи, попрацювати над забезпеченням українських лікарень щодо захисту лікарів. 21 липня 2020 року з’явився фонд Притули, і троє людей в ньому: я, як засновник, директор Аня і бухгалтер Майя. Після 24 лютого 2022 року виклики зросли в 1000 разів, у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Нам довелося якнайшвидше переформатувати роботу фонду, подолати певний шлях за півтора місяця, який інші організації, подібні до нашої, проходили роками, – пригадав початок своєї волонтерської діяльності Сергій Притула.

Станом на 24 лютого 2024 року, за два роки повномасштабного вторгнення, на рахунки фонду Сергія Притули надійшло понад 6 мільярдів гривень. Волонтер називає таку цифру – показником довіри до команди та любові українців один до одного. І наголосив: важлива щоденна підтримка діяльності фонду, адже мегазбори становлять менше чверті зібраного бюджету.

– Ви довірили нам 6,6 мільярда гривень з гаком. Ось ця цифра для мене – показник величезної довіри до фонду, ще за нею ховається багато любові українців один до одного, насамперед – до захисників, – сказав він.

За словами засновника, зараз фонд Сергія Притули можна назвати мультифункціональним. Провідний – мілітарний напрям роботи. Після звільнення Київщини, Чернігівщини, Сумщини, була відновлена діяльність фонду по гуманітарній лінії допомоги цивільному населенню, яке постраждало від агресії рф. Планують два освітні проекти: мережа Центрів готовності цивільних по всій Україні, співпраця з військовою школою «Боривітер».

– У мене немає відповіді на запитання, чому, після десяти років війни і двох років повномасштабного вторгнення, держава не створила мережі центрів підготовки цивільних до опору. «Учебки» не завжди дають високу якість навчання для наших військовослужбовців. Ми створили найбільшу в Україні мережу Центрів готовності цивільних: 35 напрямів навчання, 40 з лишнім тисяч осіб, яких ми вже вивчили.

IMG_20240326_165701

– Те, що мене цікавить по залученню людей в Черкасах – це масштабування розвитку діяльності Центру готовності цивільних. Колись ми дійдемо до того, що наситимо запит людей в межах Черкас. Наступною задачею є «брунькування»: виходити на Золотоношу, Умань, Шполу. Людей багато, їх усюди треба навчити. У нас буде необхідність у пошуку активних, грамотних людей, які можуть менеджерити ці процесі, – пояснив Сергій Притула.

До волонтера звернулася координаторка вільного простору «Халабуда» з Маріуполя, який відновив роботу у Черкасах Людмила Чичера. Вона сказала, що востаннє бачилася з Сергієм у березні 2021 року, в тоді ще не захопленому місті. Вони релокувалися, і розвивають тут волонтерський напрямок роботи – ремонт дронів, поділилася Людмила Чичера.

– Сила українського суспільства – в єдності! Тому не дозволяйте втягувати себе в «срачі», і підтримуйте волонтерів, – закликав присутніх Сергій Притула.

Волонтер також ініціював зустріч із черкаським бізнесом, під час якої говорили про співпрацю.

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Пшонка 27.03.2024 23:18
А якими його "вітаннями" зустріли, хтось добре "розчехливсь" - https://twitter.com/LidaSharko/status/1772984223118282780
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Хвєдя 27.03.2024 14:46
Ето мессія! Отєц націі. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100