реклама

реклама

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Херсон, причетного до державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 40-річний громадянин України у 2022 році добровільно обійняв посаду «начальника відділу інформаційних технологій військово-цивільної адміністрації Херсонської міської територіальної громади Херсонського району Херсонської області» в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території м. Херсон.

Чоловік співпрацював з керівним складом окупаційної адміністрації російської федерації в Херсоні, виконував вказівки і розпорядження, бажаючи проявити відданість окупаційній владі держави-агресора, нехтуючи своїми конституційними обов’язками громадянина України.

434753889_833969678757330_2174355429079911164_n

Обвинувачений сприяв проведенню підривної діяльності проти України представникам рф, забезпечував інформаційну безпеку та реалізовував плани розвитку інформаційних технологій та електронного управління незаконно створеного органу влади.

Бажаючи співпрацювати з державою-агресором після деокупації м. Херсон Силами оборони України, він виїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України обвинуваченого оголошено в розшук та судом надано дозвіл на його затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали працівники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 статті 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100