реклама

реклама

З 25 по 31 березня у сквері «Юність» діє банерна виставка «Воля України або смерть», присвячена 100-річчю Холодноярської та Медвинської республік.

Вона підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, встановлена Департаментом освіти та гуманітарної політики ЧМР за сприяння КП «Дирекція парків».

1-4-1024x1024

Патріотична виставка складається з 15 інформаційних банерів, що з фотографіями і документами розповідають про передумови антибільшовицьких селянських повстань у 1919-1920 роках. Зокрема, тут йдеться про Медвинське повстання та створення Холодноярської селянської організації.

У виставці використані матеріали з Галузевого державного архіву Служби безпеки України, історичного клубу «Холодний Яр», російського державного архіву економіки, Державного архіву Кіровоградської області, Олександрійського краєзнавчого музею, Краєзнавчого музею с. Медведівка, філії “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин”, освітньої ініціативи “Медвин. Повстання”, історичного музею Кам’янського державного історико-культурного заповідника.

Про це інформує КП "Дирекція парків"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100