реклама

реклама

В січні цього року американська фундація Romulus T Weatherman Foundation, в рамках проекту з підтримки українських поранених доставила травматологічних та ортопедичних засобів (імплантів для остеосинтезу кісток*) на суму понад 1,5 мільйона доларів.

Медичні засоби доставлені до лікарень в 6 регіонах України, в тому числі і в  Черкаську обласну  лікарню для відділення ортопедії та травматології - координатор проекту Олег Уманець  (це була перша частина донації). Ця допомога дасть змогу запобігти ампутації та зберегти кінцівки тисячам пацієнтів, які після операцій зможуть відновитися і рухатися самостійно.

111 (2)

Цього тижня в 6 лікарень, які увійшли в проект, була доставлена друга частина допомоги, в якій було доповнення до комплекту обладнання розрахованого на кожний регіон: акумуляторні батареї для інструментів (дрелей та пил) та витратні матеріали (кістковий цемент), які використовуються в процесі остеосинтезу кісток. Цього об’єму імплантів поки що досить аби забезпечити пацієнтів регіону на певний період часу, але явно недостатньо в масштабах України у довгостроковій перспективі, враховуючи те, що ворог щодня використовує нове обладнання, яке завдає ще більше фізичної шкоди як військовим так і цивільним.

Крім вищезазначеного, ця допомога не входить в перелік популярних напрямків підтримки зарубіжних фондів і це означає, що дана гуманітарна поставка є унікальна - вузьконаправлена допомога, що покликана рятувати кінцівки пораненим, запобігаючи ампутаціям.

“ З 2014 року ми працюємо з важкими травмами військових,але кількість операцій була в десятки разів менше ніж зараз. Основні травми пацієнтів з початку повномасштабного вторгнення – це важкі пошкодження кінцівок, з великими дефектами як м’яких тканин, так і кісткової тканини. На сто вибухово-мінних поранень два поранення з вогнепальної зброї” - каже Уманець Олег (лікар вищої категорії , м.Черкаси)

Фундація Romulus T Weatherman Foundation два роки поспіль підтримує Україну і аби вона мала змогу працювати й надалі, просимо вашої підтримки в поширенні інформації про цей проект в мережі ваших ЗМІ. Деякі з Вас вже підтримали нас публікаціями раніше, за що ми безмежно вдячні Вам.

*За даними МОЗ, з початку повномасштабного вторгнення в Україні почалась справжня Епідемія Травми - тисячі жертв російських мінометних-артилерійських обстрілів, вибухової хвилі, підривів на мінах, авіаційних атак ракетами та безпілотниками, руйнувань будівель. Для лікування складних осколкових ушкоджень кісток рук і ніг застосовується методика остеосинтезу, яка передбачає використання спеціальних імплантів для внутрішньої фіксації кістки.

Про це інформує Операційний менеджер RTWF Хорошаєва Ірина

Фото: R.T. Weatherman Foundation

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100