реклама

реклама

Цьогоріч нерестова заборона на вилов водних біоресурсів діє з 1 квітня по 24 травня в основних річках Черкащини. З 8 квітня по 16 червня – у Кременчуцькому водосховищі.

Це повідомив начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства в Черкаській області Віктор Іванько.

IMG_20240403_185614

– Показник нашої роботи, що, на території Черкащини, людина може зловити рибу біля свого будинку. В інших регіонах України не завжди так вдається. У нас це є, адже ми дотримуємося принципів збереження водних біоресурсів, – сказав Віктор Іванько.

У період нересту забороняється:

  • любительське рибальство на нерестовищах, зокрема з берега;
  • пересування всіх транспортних засобів, окрім суден спеціально уповноважених органів;
  • через воєнний стан заборонена навігація, за виключенням суден, які використовуються для потреб військових та органів, які борються із злочинами на воді.

Дозволяється любительське рибальство на незаборонених водних об’єктах.

– Рибалити можна гачковими знаряддями лову, але не більше двох гачків на рибалку або спінінгом із однією штучною приманкою з берега, – сказав спікер.

Віктор Іванько наголосив, що всіх порушники будуть затримані і притягнуті до кримінальної відповідальності працівниками поліції за Статтею 249 Кримінального кодексу України, а працівниками Черкаського рибоохоронного патруля – за порушення адміністративного кодексу за порушення правил рибальства. Він попередив, що збитки, які нараховуватимуться за виловлену рибу, можуть сягати мільйонів гривень.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100