реклама

реклама

Ще одна філія клубу «СвіТи» від дитячого благодійного фонду «Kids of Ukraine» відкрилася в Черкасах. Серед відвідувачів простору – підлітки ВПО, діти військових, діти сироти від 12 до 16 років. Щоб покращити емоційний стан, для них проводять табори відпочинку, заняття з психологами, майстер-класи, уроки англійської мови.

– У Черкасах працюємо вже рік, але не мали свого простору. Дуже чекали відкриття, щоб наші діти могли приходити сюди, як до себе додому, – сказала одна із ідейних натхненниць «СвіТи Черкаси» Світлана Крот.

IMG_20240404_160414

За словами Світлани Крот, спочатку клуб відвідували лише внутрішньо переміщені особи. Потім приєдналися діти захисників країни. Віднедавна вони відкриті для всіх підлітків у місті Черкаси, які бажають долучитися до активностей.

– Я надаю в просторі психологічну підтримку. Ми помітили, що, коли приходили вперше, діти поводилися дуже насторожено, боялися голосних звуків. Важко було зробити так, щоб вони почали розмовляти, висловлювати свою думку. Коли питаєш дітей: «Звідки ви?», а вони: «Соледар… Бахмут… Часів Яр…», розумієш, що цих міст більше немає. Тут знаходилися ті, хто міг просто розділити з ними їхній досвід і поговорити про це, – пояснила Світлана Крот.

16-річна черкащанка Юлія Внукова поділилася, що в просторі у неї з'явилося багато нових друзів, вона змогла проявити себе.

– Тут дуже дружня атмосфера. Сюди хочеться повертатися ще!, – сказала Юлія.

Директор благодійного фонду «Kids of Ukraine» Артем Мазур розповів, чим займатимуться підлітки у клубі.

– Ми нарешті взяли своє приміщення, забезпечили усім необхідним для реалізації програми, зробили тут ремонт. Працюємо невеликими групками 15-20 дітей, щоб усім приділити максимум уваги. Є групові заняття, індивідуальні консультації з психологом, проводиться дуже багато різних майстер-класів – це як позашкільна освіта, де ми не перетинаємося зі школою, але даємо дітям торкнутися до певної сфери, вирішити, що їм подобається, – повідомив Артем Мазур.

За рік роботи клубу «СвіТи» в Черкасах було залучено 140 підлітків. Проведено 4 п'ятиденні табори та 3 зміни у таборі в Карпатах.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100