реклама

реклама

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління товариства за фактами незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення та службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що голова правління одного з акціонерних товариств Черкащини здійснював незаконний видобуток рідкісних бентонітових глин упродовж зупиненого наказом Державної служби геології та надр України спеціального дозволу на користування надрами.

Фото: фейсбук Черкаської обласної прокуратури


Загальний обсяг незаконно добутих корисних копалин склав 2,5 тис. тонн.

Унаслідок протиправних дій інтересам держави завдано збитків на суму понад 1 100 тис. грн. З метою їх відшкодування прокуратурою буде заявлено цивільний позов на вказану суму.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції України.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Довідково: в Україні знаходиться найбільше родовище бентонітових глин в Європі та одне з найбільших у світі. Вони сконцентровані у 9 родовищах, зокрема й на Черкащині. Саме бентонітові глини у 1986 році стали основним адсорбційним матеріалом, що використовувався під час аварії на ЧАЕС та ліквідації її наслідків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100