реклама

реклама

Господарський суд задовольнив позов прокуратури про скасування державної реєстрації земельної ділянки як земель сільськогосподарського призначення, на якій розташована пам’ятка археології – поселення черняхівської культури ІІ-ІV століття нової ери.

Фото: фейсбук Черкаської обласної прокуратури


Нагадаємо, минулого року прокуратура здійснила вступ до розгляду господарським судом справи за позовом сільгосптовариства до Тальнівської міської ради про визнання права постійного користування на земельну ділянку в адміністративних межах Майданецької сільської ради.

Метою позивача було отримати для сільськогосподарського обробітку близько 10 гектарів земель, на яких розташована згадана вище пам’ятка археології.

Однак у задоволенні позову товариства господарський суд відмовив.

Згодом за результатами апеляційного перегляду справи набрало законної сили судове рішення, яким визнано неможливим набуття у постійне користування сільськогосподарського товариства 10 гектарів вказаних земель.

Вартість спірної земельної ділянки нині перевищує 760 млн грн, а її належним розпорядником є Черкаська обласна державна адміністрація.

Оскільки за даними Державного земельного кадастру цільовим призначенням спірної земельної ділянки залишалося сільськогосподарське, прокуратура звернулася до суду з позовом, щоб унеможливити повторне незаконне розпорядження нею.

Наразі позов про скасування державної реєстрації земельної ділянки як землі сільськогосподарського призначення задоволено. Після набрання законної сили рішення буде звернуто до виконання.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 12.04.2024 20:37
Ні стида, ні сорому, все розорати і засіяти. Не рідко номінальними власниками тих сільськогоспода рських товариств є особи, які не є громадянами України і живуть за кордоном. Раніше, до війни, були випадки, коли ці "хазяї" прилітали геліоптером в село з інспекцією прямо з Бориспіля. А нині діють через адвокатів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100