реклама

реклама

Колишні британські мінні тральщики Grimsby та Shoreham, передані Україні, прибули до Портсмута на півдні Англії для навчання українського екіпажу, повідомило Міністерство оборони Великої Британії, на яке посилається ВВС. До цього вони понад 20 років прослужили у британському флоті, пише mind.ua

До закінчення війни кораблі не зможуть увійти до Чорного моря відповідно до Конвенції Монтре

До закінчення війни кораблі не зможуть увійти до Чорного моря відповідно до Конвенції Монтре

У міністерстві визнали, що до закінчення війни кораблі не зможуть увійти до Чорного моря відповідно до Конвенції Монтре. Ця конвенція, підписана в 1936 році, покладає на Туреччину контроль за всіма військовими кораблями через протоки Босфор і Дарданелли. Стаття 19 конвенції свідчить, що під час війни, якщо Туреччина в ній не бере участі, бойові кораблі воюючих держав не повинні пропускатися через Чорноморські протоки.

27 лютого 2022 року через три дні після початку вторгнення турецькі офіційні особи визнали, що такий стан війни існує. Це пояснює, чому росія, яка втратила під час війни вже велику кількість кораблів, не може поповнити свій Чорноморський флот.

У британському Міноборони заявили, що тральщики, які в Україні будуть називатися «Чернігів» та «Черкаси», «складуть критично значущу можливість для України в її майбутній обороні своєї берегової лінії».

«Велика Британія прагне підтримати більш довгострокові можливості українського військово-морського флоту для захисту торговельного судноплавства шляхом виявлення та знешкодження морських мін», – заявили в британському військовому відомстві.

фото PA Media

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 правда 14.04.2024 19:59
Аби швидше вернулися до нас воювати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100