У Черкасах жителі міста обурюються через будівництво, яке відбувається на Замковому узвозі.

6632130919cf6

Містяни переконані, що влада без погодження та археологічної розвідки дозволила зводити будівлю, назвавши це реконструкцією, пише Про все.

Черкаський активіст Денис Гайда впевнений, що конструкція в майбутньому закриє містянам краєвид.

"У паспорті обʼєкту зображено будинки по 3-4 поверхи, які перекриють вид з оглядового майданчика зі скверу Богдана Хмельницького. Територія знаходиться в межах охоронних зон археологічних досліджень «Замкова гора», «Середньовічні Черкаси», «Стародавні Черкаси», «Черкаські берегові схили». Хочеться коментарів від місцевої влади та забудовника - будівельної компанія "Надія". Що відбувається?", - написав Гайда.

Також на сайті міської ради черкасець Владислав Курочка зареєстрував петицію з вимогою зупинити реконструкцію за адресою Замковий узвіз 7, 9/1. Чоловік запевняє, що через важку будівельну техніку будинок “Школьнікова” вже має тріщини у стінах. Звернення вже набрало понад 600 підписів (за необхідних 500) менше як за пів доби.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в коментарі для Про все каже, що реконструкція відбувається на приватній території і жодних слухань не потребує.

"Там проводиться забудова на приватних ділянках і на самому узвозі, - говорить Бондаренко. - Це реконструкція прилеглих будівель і вона не потребує громадських слухань. Що стосується самого узвозу, то зрозуміло, що будемо радитися з жителями міста".

Директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін запевняє журналіста Про все, що висотність будівлі відповідатиме нормам, передбачених законом.

"На тому місці колись був старий будинок, тому те, що там відбувається, можна назвати реконструкцією,- коментує Савін. - Тобто, старий будинок змінює свою категорію і зводиться новий. Громадські слухання там не передбачені. Що проводити? Дозволити власнику будувати на своїй земельній ділянці? Є відповідні погоджені умови і забудовник має їх дотримуватися. Громаді, може, не подобаються розміри або висотність, але дозвільні документи регламентують ці речі. Якщо це приватна забудова, то має бути лише 3 поверхи плюс мансарда".

Артур Савін говорить, що перед реконструкцією отримання відповідних дозволів від органів, які відповідальні за охорону культурної спадщини було однією з умов для забудовника. Тобто міська рада, в цьому випадку, не відповідає за археологічні дослідження.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Максим 14.05.2024 12:13
Цитую Узвіз:
Нехай дуже вумна топонім. комісія дасть пояснення з цього питання.

Топонімічна комісія займається напрацюванням пропозицій з перейменування топонімів.
А тут йде мова про відверте порушення закону, бо забудова планується в охоронній зоні. і я дуже сумніваюся, що там буде 3 поверхи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 ККУ 05.05.2024 16:49
Чинуші зазіхнули на Конституцію,бо гроші зовсім висушили їхній мозок.Будівельні норми працюють у безпековій площині і аж ніяк не можуть обмежити конституційне право влади(народу)на громадські слухання і відповідні рішення.
А приватна і корислива думка деяких чиновників взагалі мало кого цікавить. Вони лише найняті виконавці у вузькій сфері, але точно не розпорядники прав і свобод.
Слово за людьми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Іспанський сором 05.05.2024 12:47
До чого тут узвіз?? Знаєте скільки бабла я вклав у успанську віллу. Дякую фракції " Черкащани" за додатиу мою нерухомість :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Орест 05.05.2024 12:41
Сподіватись, що "Почесний лисяНський жлоб " буде захищати інтереси громади - марна справа. Людина, яка не має вищої освіти, одні - куплені дипломи. :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Узвіз 05.05.2024 08:30
Нехай дуже вумна топонім. комісія дасть пояснення з цього питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Даніїл 05.05.2024 07:01
Савін ві....т отримав, тому звісно ж "все за дозволом". Ну а про Бондаренка і говорити нема про що. Там і так все зрозуміло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Наконец-то 04.05.2024 22:05
Правильно, рабы должны помалкивать. Да здравствует Надия!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100