Європейський союз (ЄС) і Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні досягли значних успіхів у відновленні українських навчальних закладів. Нині 15 шкіл у Миколаївській, Рівненській і Житомирській областях повністю відремонтовані, що заклало підвалини нового етапу покращення навчального середовища.

Усі ці заклади постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що спричинило серйозні пошкодження будівель. Завдяки проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» тут провели комплексні ремонтні роботи, а саме — заміну даху, встановлення дверей і вікон, покращення дренажних і вентиляційних систем, модернізацію електрики, оновлення фасадів тощо. Особливу увагу приділили інклюзивності, екологічності та відповідності стандартам енергоефективності, щоб гарантувати, що відремонтовані школи забезпечать безпечні, екологічні та комфортні умови для навчання.

Крім того, завдяки проєкту 110 шкіл у Черкаській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Закарпатській та Житомирській областях отримали нові меблі — парти, стільці, дошки та книжкові шафи — усе для комфортного навчання школярів. Ще 28 шкіл зараз у процесі реконструкції.

Про це пише відділу комунікацій UNDP в Україні

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100