У Черкасах - епідемія грипу

У Черкасах - епідемія грипу

Другий тиждень у місті триває епідемія грипу. Кількість захворювань перевищує епідеміологічний поріг на 28,9%. У лікарнях, дитячих садках та школах введено низку обмежувальних заходів, повідомив «Прочерку» головний державний санітарний лікар Черкас Василь Загородній.

За словами Василя Загороднього у школах впроваджено дезинфікацію, інтенсивне вологе прибирання, режим провітрювання та обмежено проведення масових заходів.

– Крім того, профілактику введено у дитячі садки (посилена увага за прийомом дітей і санітарно-гігієнічними норами, а також термометрія) та пологові будинки (заборонено відвідувати породіль та проводити партнерські пологи), – додав він.

За останній тиждень у місті захворіло 3267 осіб, з них 2313 дітей. Однак на сьогодні не зачинено жодної школи. У ЗОШ №15 та №31 призупинився навчальний процес у декількох класах. А у ЗОШ №29, зачиненій з 6 по 10 грудня, учні почали відвідування заняття.

– Зараз у навчальних закладах не зафіксовано масової захворюваності. Загальний карантин не оголошено, бо через грип уроки пропускають менше 30% школярів, – пояснила «Прочерку» завідувач підвідділу міської санепідеміологічної станції Ольга Савенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100